UNITER – Jótékonysági kampány
Vissza

UNITER – Jótékonysági kampány

A Romániai Színházak Szövetsége (UNITER) 17. alkalommal szervezi meg a Színészek a színészekért nevű jótékonysági kampányt: márciusban 18 bukaresti és 31 vidéki, köztük kolozsvári színházak tartanak jótékonysági előadásokat, amelyek bevételét a Színházi Szolidaritás Alapon keresztül egészségügyi- és megélhetési problémákkal küzdő színészeknek ajánlják fel – olvasható az szövetség honlapján.

A kampány Bukarestben március eljesén a Piroska és a farkas című produkcióval kezdődik, a Charles Perrault szövegei nyomán, Felix Alexa adaptációjában készült előadást a Ţăndărică Animációs Színház viszi színre.

Az országban március 4-én kezdődik a sorozat, a Nagybányai Városi Színház Ludmila Razumovskaia Dragă doamnă profesoară című előadásával (rendező: Andrei Măjeri), illetve a nagyváradi Szigligeti Színház Székely Csaba Bányavirág (rendező: Hunyadi István) és a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági- és Gyermekszínház A kíváncsi kiselefánt című előadásával (román társulat, rendező: Gavril Cadariu). Az Ariel Színház magyar társulata március 11-én tűzte műsorra a Fogadó a kíváncsi hörcsöghöz című produkcióját ugyancsak e céllal.

A kolozsvári intézmények közül a Puck Bábszínház magyar tagozata a Kolozsvári mesék (rendező: Varga Ibolya) című előadásával csatlakozik a kampányhoz, amelyet március 10-én mutatnak be, míg az intézmény román tagozata március 11-én, Doina Dejica rendezésében a Kecske és a három gidó című produkcióval vesz részt az eseményen.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház március 10-én és március 11-én az Angyalok Amerikában I. – Küszöbön az ezredforduló, Angyalok Amerikában II. – Peresztrojka című előadásokkal (rendező: Victor Ioan Frunză) kapcsolódik a kampányba. A Román Színház a március 25-én műsorra tűzött Száll a kakukk fészkére című előadás (rendező: Marius Oltean) bevételét ajánlja fel a jótékonysági célra.

Ugyancsak csatlakozik az akcióhoz a csíkszeredai Csíki Játékszín, illetve a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat, előbbi intézmény a március 8-i A kaktusz virágával (rendező: Kányádi Szilárd), utóbbi pedig a március 18-i Fekete Péter (rendező: Keresztes Attila) című előadásának bevételével járul hozzá a kezdeményezéshez.

A kampány további előadásairól a www.uniter.ro honlapon olvashatnak. 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Három év börtönre ítélték Michael ...
Átadták a Radnót és Nyárádtő közötti ...
Kelemen: RMDSZ-voksokkal sem ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ