Újraindult az erkölcsi bizonyítvány ügyosztály ügyfélszolgálata
Vissza

Újraindult az erkölcsi bizonyítvány ügyosztály ügyfélszolgálata

A Kolozs Megyei Rendőrkapitányság (IPJ) újraindítja a hatósági erkölcsi bizonyítvány kibocsátását célzó ügyfélszolgálatát az alábbi órarend szerint.

Kolozsváron a Nagy Lajos király/Corneliu Coposu út 167. szám alatti Erkölcsi bizonyítvány, Statisztika és Operatív Nyilvántartási részlegen hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 9-13, szerdán pedig 15-19 óra között; a tordai rendőrség székhelyén hétfőn és pénteken 10-12, illetve szerdán 13-15 óra között; az aranyosgyéresi rendőrség székhelyén kedden és szerdán 10-12, illetve csütörtökön 13-15 óra között; a dési rendőrség székhelyén kedden 10-12, szerdán 8-10, csütörtökön 9-11 óra között; a szamosújvári rendőrség székhelyén hétfőn és kedden 9-11 és csütörtökön 13-15 óra között; a bánffyhunyadi rendőrség székhelyén kedden és szerdán 10-12, és pénteken 9-11 óra között.

Az irodában személyesen megjelenő lakosoknak maszkot kell hordaniuk, amely eltakarja a szájukat és az orrukat. Az igénylők között két méteres távolságot kell tartani, ezért az irodában legtöbb két személy tartózkodhat.  Az igénylők közötti két méteres távolságot az épület székhelyén kívül, a szabadtéri várakozáskor is be kell tartani.

Azt javasolják az illetékeseknek, hogy a benyújtandó kérést előzetesen töltsék le, illetve ki az irodában való megjelenés előtt. A közintézmények és a közigazgatás szakosodott szervei hatósági erkölcsi bizonyítványt az ellenőrzött személy írásbeli hozzájárulása alapján kérhetnek. Az oktatási, egészségügyi, szociális védelmi intézmények, illetve bármilyen más állami vagy magán egység, amely tevékenysége során közvetlen kapcsolatban áll gyerekekkel, idősekkel, fogyatékkal élőkkel, vagy ha ilyen személy fizikai vagy pszichológiai vizsgálatát végzi, a nyilvántartás másolatát az ellenőrzött személy jóváhagyásával igényelheti.

Az érvényes törvényes rendelkezések értelmében a sofőrvizsgára való beiratkozáskor az erkölcsi bizonyítvány helyettesíthető egy saját felelősségre adott nyilatkozattal, amiből kiderül, hogy az igénylőt nem tiltották el a sofőrvizsgán való részvételtől.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TIFF-nyertes magyarul, francia filmek ...
Karantén-kötelezettség nélkül ...
Kóricáljunk Emil Boc-kal

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ