Újraindították a forgalmat az A1-es autópályán
Vissza

Újraindították a forgalmat az A1-es autópályán

Újraindították a forgalmat az A1 jelzésű Nagyszeben - Déva autópálya 225. és 237. kilométer közötti szakaszán, ahol a jeges eső miatt vasárnap este mindkét irányban lezárták a forgalmat - tájékoztatott ma a közúti infrastruktúrát kezelő társaság (CNAIR).

A jeges eső hajnali 3 órakor állt el, az útkarbantartók ezt követően szálltak ki ismét a munkagépekkel, hogy a sztrádaszakaszt a 7-es országútról (Szeben megye) való feljárótól egészen a 237-es kilométerig járhatóvá tegyék.

A CNAIR figyelmeztet, hogy Szeben megyében hétfő reggel is jeges esőt jeleztek a meteorológusok, emiatt óvatosságra intik a gépkocsivezetőket. Azt tanácsolják nekik, hogy csökkentsék a sebességet, amikor esős területeken haladnak keresztül, és az autópályákon kövessék a figyelmeztető táblákon feltüntetett javaslatokat (csökkentsék a sebességet 60 km/h-ra, és tartsanak nagyobb távolságot az előttük haladó járművektől).

A CNAIR szerint a jeges eső ellen nagyon keveset tudnak tenni az útkarbantartók, mivel a csúszásgátló anyagokat azonnal bevonja a jég, amint felszórták velük az utakat.

A csúszós út miatt vasárnap este hat gépkocsi ütközött össze az A1-es sztráda Nagyszeben - Bojca közötti szakaszán, egy személy meghalt, egy másikat kórházba szállítottak. A forgalmat a 1-es és 7-es országútra terelték - tájékoztatott vasárnap este a Szeben megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Andreea Ştefan, az ISU szóvivője szerint a gépkocsikban összesen kilenc személy ült, egyikük, egy 48 éves férfi lezuhant egy hídról és meghalt, egy 27 éves férfi pedig megsérült.

Elena Welter, a Szeben megyei rendőrség szóvivője szerint a baleset Nagytalmács környékén, a sztráda 227-es kilométerénél következett be.

(Fotó: Facebook)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy ...
Új légitársasággal Kolozsvárról ...
Több mint húsz hektáron égett le egy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ