Újra kapnak üdülési utalványt a közalkalmazottak
Vissza

Újra kapnak üdülési utalványt a közalkalmazottak

Jövőre ismét kapnak vakációs utalványt a közalkalmazottak, és a magánszektorban is bevezetik az üdülési csekkeket – jelentette ki a Ciucă-kormány vállalkozásokért és idegenforgalomért felelős minisztere, Daniel Cadariu.

A politikus a parlamenti szakbizottsági meghallgatása azt mondta a sajtónak, hogy 2022-ben a közalkalmazottak ismét megkapják az 1450 lej értékű vakációs utalványt. Közlése szerint az üdülési csekkekből a magánszektorban dolgozók is részesülhetnek, és a munkáltatók leírhatják az adójukból az ezzel járó költségeket.

„Ha jól működik a gazdaság és a költségvetési bevételek elég magasak lesznek, igyekezni fogunk az állami költségvetésből kompenzálni ezeknek a kiadásoknak a nagy részét, de ez szigorúan a gazdaság teljesítményétől függ” – szögezte le.

Újságírói kérdésre válaszolva Cadariu kifejtette: mivel bizonyos turisztikai ágazatok, például a gyógy- és a falusi turizmus „lemaradt” a többihez képest, vélhetően szorgalmazni fogják, hogy túlnyomórészt ezeknek az idegenforgalmi létesítményeiben lehessen felhasználni az utalványokat. 


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai Covid-tesztek „kilóra” ...
Továbbra is sok a fiatal munkanélküli
Bepereli Romániát az EB: nem korlátozta ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ