Újabb tűz a Pataréten, több család otthon nélkül maradt
Vissza

Újabb tűz a Pataréten, több család otthon nélkül maradt

Tizenkét személy, köztük hat gyerek otthon nélkül maradt a Kolozsvár közvetlen közelében levő pataréti szeméttelepen. A roma családoknak otthont biztosító barakkok a lángok martalékává váltak.

A Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) képviselői ma elmondták, a beavatkozás öt órát tartott, a tűzoltók munkáját nehezítette, hogy az alacsony hőmérséklet miatt megfagyott az oltáshoz használt víz.

Az idézett forrás tájékoztatása szerint összesen öt barakk égett le, és további négy rongálódott meg, ami miatt hat felnőtt és ugyanannyi kiskorú maradt fedél nélkül.

„A tűzoltók mostoha körülmények között küzdöttek a lángokkal, a lakások ugyanis nagyon közel állnak egymáshoz, az alacsony hőmérsékleti értékek miatt megfagyott az oltáshoz használt víz. Négy tűzoltóautó öt órán át küzdött a lángokkal, a SMURD rohammentő szolgálat egy egysége pedig több személyt is megvizsgált, akik a tűz miatt nyugtalanság tüneteit mutatták. Szerencsére a tűzesetben senki sem sérült meg” – közölte a katasztrófavédelem.

A nyomozás előzetes eredményei szerint a tüzet egy hanyagul, éjszakára égve hagyott gyertya okozta, amelynek a közelében üzemanyagot tartottak.

„Amikor a lángok átterjedtek ezekre az anyagokra, megébredt a helyiségben alvó egyik kiskorú, ez mentette meg a lakásban élők életét” – mutat rá az ISU.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Három évad után búcsúzik a Légy jó ...
Sporthírek röviden
EURO 2020 – Harminc euróba ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ