Újabb PSD-s javaslatok a tárcák élére
Vissza

Újabb PSD-s javaslatok a tárcák élére

A Szociáldemokrata Párt (PSD) ezen héten dönt arról, kit javasol a fejlesztési és a szállításügyi minisztérium élére, miután Olguța Vasilescu és Mircea Drăghici a múlt héten bejelentették: egyikük sem vállalja a fentebbi két megüresedett tárca vezetését, mivel Klaus Johannis államfő már többször elutasította kinevezésüket.

A PSD Végrehajtó Bizottsága (CEx) a közeljövőben ül össze Viorica Dăncilă kormányfővel – jelentette be tegnap Rovana Plumb  ideiglenes szállításügyi miniszter.

A két szociáldemokrata politikust már novemberben jelölte a PSD, ám Klaus Johannis államfő elutasította őket. Viorica Dăncilă kormányfő az alkotmánybírósághoz fordult, amely december 19-én úgy határozott: az államfő köteles kibocsátani a két miniszteri tisztség megüresedését megállapító rendeletet, és a jelöltekkel negatív kapcsolatos válaszát meg kell indokolnia.

Klaus Johannis államfő csak január 4-én írta alá Paul Stănescu fejlesztési és Lucian Șova szállításügyi miniszter visszavonására vonatkozó rendeletet, de azt is bejelentette, hogy el fogja utasítani Olguței Vasilescu és Mircea Drăghici jelölését. Január 7-én az államfő ideiglenesen kinevezte Eugen Teodoroviciot a fejlesztési és Rovana Plumbot a szállítási tárca élére. Mivel a kormányfő fenntartotta kezdeti jelöléseit, az államfő január 17-én érvekkel támasztotta alá a két jelölt elutasítását. Dăncilă január 21-én újra a fentebbi két személyt javasolta, ám Klaus Johannis ezt a javaslatot is elutasította február 7-én.  Az ideiglenes tárcavezetők mandátuma február 20-án lejár.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvár-dialógusok 2.0 – ...
Kiesett az U-BT, lemondott Mihai ...
Oltean Csongor: „Az EU rendezheti az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ