Újabb merénylet Törökországban
Vissza

Újabb merénylet Törökországban

Miközben folyik a hajsza a szilveszteri isztambuli merénylet elkövetőjének kézre kerítésére, csütörtökön újabb terrortámadás történt Törökországban, ezúttal gépkocsiba rejtett pokolgép robbant Izmirben, az égei-tengeri török kikötővárosának egyik bírósági épülete mellett. Legalább két ember - egy rendőr és egy bírósági alkalmazott - vesztette életét,öten megsebesültek, néhányuk súlyos állapotban van. A tartomány kormányzója, Erol Ayyildiz szerint az első nyomok arra utalnak, hogy a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) lehet felelős a merényletért.

A kormányzó szerint a pokolgéppel felszerelt gépkocsi a bírósági épület előtt állt meg. A robbanást megelőzően tűzharc alakult ki a rendőrökkel. Hozzáfűzte: a támadók Kalasnyikov típusú gépkarabélyokkal és gránátokkal voltak felfegyverkezve, és egy rakétavető is volt náluk. A tisztségviselő továbbá közölte: egy másik járművet ellenőrzött körülmények között felrobbantottak a hatóságok, amiről feltételezik, hogy az is a támadóké volt.

A támadás két elkövetőjét a hatóságok lelőtték, egy harmadikat továbbra is üldöznek - közölte az NTV török hírtelevízió.

A török hatóságok tudják, hogy hol rejtőzhet a szilveszteri merénylet elkövetője - közölte Veysi Kaynak török miniszterelnök-helyettes csütörtökönKaynak tévéinterjújában azt is mondta, hogy a 39 halálos áldozatot követelő Reina Klubban történt vérengzés végrehajtója valószínűleg a Kína északnyugati részén élő ujgur népcsoporthoz tartozik. A kormányfőhelyettes szerint az illető "különlegesen képzett" tagja egy bizonyos terrorista sejtnek, és egyedül hajtotta végre a merényletet. Egyedül lőtt, egy fegyverrel, de lehettek segítői - akik figyeléssel voltak megbízva - a szórakozóhelyen. Ezt még vizsgálják. Nem zárható ki, hogy külföldre szökött, de valószínű, hogy a biztonsági szolgálatok meg fogják őt találni az országban - mondta a Haber tévének nyilatkozva.


 


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vb-2018, D-csoport, 2. forduló: Az ...
VIDEÓK, FOTÓRIPORT – Sátrat ...
Pincéket árasztott el, fát döntött ki a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ