Újabb két halálos áldozat az influenza miatt
Vissza

Újabb két halálos áldozat az influenza miatt

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) ma bejelentette: ismét meghalt két ember az influenzavírus miatt. A bukaresti és a Giurgiu megyei férfi halálával az influenza halálos áldozatainak száma 50-re emelkedett ebben a szezonban.

Az INSP tájékoztatása szerint egy 71 éves bukaresti és egy 42 éves Giurgiu megyei férfiról van szó. Egyikük sem volt beoltva influenza ellen, és mindketten egyéb bántalmakban is szenvedtek.

A 2017/2018-as influenzaszezon kezdete óta már ötvenen haltak meg influenzában országszerte.

A járványügy központ friss adatai szerint Romániában több mint 780 influenzás megbetegedést regisztráltak, legtöbben Bukarestben, Jászvásáron és Konstancán betegedtek meg.

Az influenza nagy arányban fordul elő Bukarestben, Konstanca, Iași és Olt megyében, közepes intenzitású Bihar és Argeș megyében, regionálisan terjed a déli és délkeleti megyékben, és elszórtan van jelen az ország többi megyéjében.

Országos szinten a heveny légúti megbetegedések (influenza, heveny légúti fertőzések és tüdőgyulladások) száma 134922 volt, ami 51,3 százalékkal több, mint az előző szezonban (akkor 89175 volt), illetve 4,4 százalékkal haladja meg az előző heti adatokat (129165).

A tájékoztatás szerint 2018. február 18-áig több mint 950 ezer veszélyeztetett kategóriákba tartozó személyt oltottak be az egészségügyi minisztérium által biztosított oltóanyaggal.

Az egészségügyi minisztérium felszólítja a kórházakat, hogy szigorúan tartsák be a higiéniai előírásokat, az orvosi személyzet pedig viselje a rendelkezésre álló védőfelszerelést.

A minisztérium ugyanakkor felszólította a közegészségügyi igazgatóságokat, hogy minél hamarabb készítsenek kimutatást a rendelkezésre álló influenzavírus-ellenes gyógyszerekről, és szükség szerint kérjék a készletek újrafeltöltését.

A patikákban is gondoskodni kell az influenza megelőzésére és kezelésére használt gyógyszerek beszerzéséről.

Az óvodákban és az iskolákban minden reggel orvos vizsgálja meg a gyerekeket, és akinél a betegség tüneteit fedezi fel, azt hazaküldi, hogy az influenza ne terjedjen tovább.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ