Újabb hidakat újítana fel a városvezetés
Vissza

Újabb hidakat újítana fel a városvezetés

Két nagy kolozsvári hidat is korszerűsítenek a közeljövőben, a felújítási munkálatok összértéke eléri a 16 millió lejt, azaz a 3,5 millió eurót. 4,5 millió lejbe kerül az N csomópont hídjának a korszerűsítése, ebből közel 4 millió lejt csak az építkezéssel járó szerelésre költenek.

A tervek szerint vízálló réteggel vonják be a hidat, gránitszegélyekkel látják el, újjáépítik a járdákat és újraöntik az aszfaltburkolatot. Újdonságként hangszigetelő paneleket szerelnek fel, hogy mérsékeljék a zajszennyezést. A munkálatok kivitelezési időtartama 9 hónap.

A Mozdony híd felújítása 11,5 millió lejbe kerül, a megvalósíthatósági tanulmány szerint ebből építésre és szerelésre 10 millió lejt fordítanak. A híd munkálatai összetettebbek, ezért egyéves a kivitelezési határidő. Szerkezeti és föld feletti munkálatokra is szükség lesz, újjá kell építeni a járdákat és a járművek által használható futófelületet. Ezt a hidat is hangszigeteléssel látják el.

– A Mozdony híd konfigurációja változatlan marad, de lesznek bicikliútjai, LED-es kivilágítása, megfigyelő kamerái, mint általában a korszerű hidaknak. Az N csomópont hídját is ugyanilyen elemekkel látják el. Emellett kinézeti újításokra is számítani lehet, mert mégiscsak ez az egyik városbejárat. A tervezetben szereplő beton homlokzat helyett valami korszerűbbet próbálunk kitalálni. Ugyanakkor üdvözlőszövegeket is kihelyeznénk, de ezekhez szükség van még a különböző szakbizottságok engedélyére – mondta Gheorghe Şurubaru városmenedzser, aki szerint ha a közbeszerzési eljárások eredményét nem fellebbezik meg, mindkét híd korszerűsítése elkezdődhet idén.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Lezuhant egy helikopter Torda mellett ...
„Itt a tudomány és a vallás kéz a ...
Konfirmálás – a felnőtté válás ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vígképű lovag – Dávid Gyula ...
  • A második bécsi döntés
  • Próbacikk
  • Erre költik a magyarországi támogatást: ...
  • A kántor feladata: Isten dicsőítése