Új sportlétesítményekkel bővül Szék község
Vissza

Új sportlétesítményekkel bővül Szék község

Kellemes meglepetéssel szolgált a minap Sallai János, Szék község polgármestere: elmondása szerint az idei beruházások között két sportlétesítmény is szerepel.

ERKEDI CSABA

Többek között egy új fedett úszómedencét kívánnak építeni a mezőségi nagyközség elöljárói. Már ki is választották a helyszint, azaz a régi iskola és a tornaterem közötti területet. A nagy medence mellé egy kisebb medence is kerül. Természetesen nem fognak hiányozni az öltözők és a zuhanyzók sem. Hasznos és örömmel fogadott beruházás, amelynek a szülők is örvendenek, hiszen ezentúl nem kényszerülnek Kolozsvárra vagy Désre vinni gyermekeiket úszótanfolyamra. Egyúttal a közeli iskola tanerői is szervezhetnek tanítványaikkal úszóversenyeket, ami valóban újdonságnak számít Széken, ahol a vizes sportok eddig teljesen ismeretlenek voltak.

Az új fedett uszoda közelében fitnesztermet is létesítenek a széki elöljárók.

Két évvel ezelőtt ugyancsak a helyi iskola hátsó udvarán esti világítással ellátott műfüves kispályát adott át a községháza a testedzésre vágyó fiataloknak. Elmondhatjuk, hogy évről évre szaporodnak a sportlétesítmények Széken, ahol csupán az említett uszoda építésére 129 364,21 lejt fordít a helyi polgármesteri hivatal.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szászfenes: új cégtársulás felel a ...
Több mint száz településen koszorúznak ...
Két kolozsvári koronavírus ellátó ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?