Új könyvek magyarul a Kolozs megyei könyvtárban: az új viszkis, Mikecs Anna és Addig se iszik
Vissza

Új könyvek magyarul a Kolozs megyei könyvtárban: az új viszkis, Mikecs Anna és Addig se iszik

Új magyar nyelvű könyvekkel gazdagodott az Octavian Goga Kolozs Megyei Könyvtár kínálata, köztük számos 2016-17-es címmel.

A könnyedebb olvasmányok kedvelői, a történelmi regények rajongói is találhatnak kedvükre való köteteket, idegen és magyar szerzők munkáiból is válogathatunk. Íme néhány cím az újdonságok közül: Borsa Brown: Az Arab szeretője, Az Arab lánya 1-2, Az Arab fia; Fábián Janka: Emma évszázada; Tasmina Perry: Ház a Naplemente-tónál; Jane Corry: A férjem felesége; Danielle Steel: A kitüntetés; Joanna Cortny: A kijevi hercegnő; Paulo Coelho: A kém; Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak; Stephen King: Agykontroll; Ken Follett: Kingsbridge-trilógia (A katedrális, Az idők végezetéig, A tűzoszlop); Alexandra Marinyina: Ne zavard a hóhért!; Alexandra Marinyina: Egy halott portréja; Ambrus Attila: Haramia; Vujity Tvrtko: Világgá ment; David Ebershoff: A 19. feleség; Agnés Martin-Lugand: A boldog emberek esőben csokolóznak; Szécsi Noémi: Egyformák vagytok; Szilvási Lajos: Csillaghullás; Bödőcs Tibor: Addig se iszik; Mikecs Anna: Altató; Ötvös Anna: Lola könyve; Szabó Magda: Örömhozó, bánatrontó; Toni Morrison: Könyörület; Arundhati Roy: A Felhőtlen Boldogság Minisztériuma; Kurt Vonnegut: Ördögcsapda; Clare Mulley: A kémnő, aki sokakat szeretett; Benkő László: Vér és kereszt 1-2; Bán Mór: Hunyadi 1-9; Nemere István: Vér és korom, A fogoly király, Királyi páncélban.

Az Octavian Goga Kolozs Megyei Könyvtár könyvkölcsönző részlegei Kolozsváron négy helyszínen várják az olvasókat: a belvárosban (Farkas/Kogalniceanu utca 7.), a Monostoron (Izlazului utca ), a Hajnal negyedben (Csillagvizsgáló/Observatorului 1.) és a Hóstátban/Marasti (Honvéd/Dorobantilor 104.). A Hajnal negyedi és a hóstáti könyvtár hétfőtől péntekig reggel 8-tól este 8-ig van nyitva, a monostori és a Farkas utcai pedig hétfőn, szerdán és csütörtökön 12–20, kedden és pénteken 8–16 óra között. Magyar nyelvű könyveket mindenhol találunk, sok címből mindegyik részlegnél megtalálható egy-egy példány. Erről pontosabban tájékozódhatunk a könyvtár honlapjáról (bjc.ro) elérhető internetes katalógusban. A beiratkozás díja öt évre 20 lej, diákoknak és egyetemistáknak 10 lej, nyugdíjasoknak és munkanélkülieknek ingyenes. A belépő kártya kiváltását követően a könyvkölcsönzés ingyenes.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az erdélyi tudományosság egyik ...
Ötkarikacsapás
Régi vita, még régebbi kihívások

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ