Új forgalmi intézkedések a Hajnal negyedben
Vissza

Új forgalmi intézkedések a Hajnal negyedben

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal keretében működő Közlekedésbiztonsági bizottság új forgalmi intézkedéseket foganatosít november 6-tól, azaz jövő keddtől kezdődően a Csillagvizsgáló/Observatorului utcában és környékén. A Rapsodiei utcában egyirányú lesz a közlekedés a Csillagvizsgáló/Observatorului és a Hold/Lunii utca közötti részen, a gépkocsik csak a Csillagvizsgáló utca iráyába haladhatnak. A fentebbi utca egyirányú szakaszán közel 42 parkolóhelyet létesítenek.

A Csillagvizsgáló utca 17., 19. 21 (T1 T2) tömbházak déli oldalán szintén egyirányú lesz a közlekedés, a gépkocsik csak a Jupiter utcába  felé közlekedhetnek; ezen  az útszakaszon 20 parkolóhelyet vesznek nyilvántartásba a menetirány jobb oldalán. Egyirányú lesz a közlekedés a Jupiter utcának a Csillagvizsgáló és a Meteor utca közötti szakaszán is, lefele lehet haladni; itt 35 parkolóhely létesül. A jelenlegi egyirányú közlekedést kiterjesztik a Meteor utcában a Sputnic utcai kereszteződés és a 8-as szám alatti tömbházig terjedő szakaszra is, így ott szintén parkolóhelyeket létesítenek ki.

Gyorsítósávot hoznak létre a Csillagvizsgáló  utcában azon gépkocsik számára, amelyek a Jupiter utcából kanyarodnak ki. Taxiállomást alakítanak ki a Csillagvizsgáló utca jelenlegi járdabeszögeléseiben, így a Rapsodiei utcával való kereszteződés után a Tordai út fele, a Hajnal/Zorilor utcával való kereszteződés közelében a Frunzişului utca irányába), illetve a 9-11. és 11-13. szám környékén. Azon gépkocsitulajdonosoknak, akik parkolóhelyet béreltek az önkormányzattól a Csillagvizsgáló, más parkolóhelyeket adnak azokban az utcákban, ahol egyirányúvá válik a közlekedés.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltean Csongor: Románia nem tartja ...
Borboly Csabát is megbírságolta a ...
Nézőpontok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ