Új CTP-kártya nyugdíjasoknak
Vissza

Új CTP-kártya nyugdíjasoknak

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal értesíti a lakosokat, hogy november 1-jétől ki lehet váltani az ingyenes utazásra feljogosító kártyát, ami ezen túl nem papíralapú, hanem bankkártyaszerű lesz. A városi tanács által idén októberben elfogadott határozat szerint minden hetvenedik életévét betöltött kolozsvári lakos ingyenesen közlekedhet a CTP bármelyik vonalán.

Ha az illető személy nem töltötte be a hetvenedik életévét, de nyugdíja nem haladja meg az 1700 lejt, szintén jogosult az ingyen utazásra. Ha a nyugdíj 1700-1900 lej közötti, és a nyugdíjas 70 évesnél fiatalabb, akkor csak egy vonalra kap ingyenes bérletet. Az ingyenes bérleteket 2018. január 15-ig lehet kiváltani. Ha a kártyatulajdonos elveszti/megrongálja a kártyáját, vagy ellopják azt tőle, a kártyát a tulajdonos kérésére zárolják, és új kártyát kap, de a kibocsátási díjat meg kell fizetnie, ám a közlemény nem tér ki arra, hogy az új kártya kibocsátásáért mennyit kell fizetni. A 2017. november 1-jétől kibocsátott kártyákkal a 2017-es évben is lehet már közlekedni.

A kártya kibocsátása érdekében a következő iratokat kell bemutatni: személyazonossági igazolvány eredetiben, a jegyárusító bódékban kapható típuskérvény, az utolsó nyugdíjszelvény eredetiben vagy annak másolata, friss fénykép, utolsó bérlet – a személyazonossági igazolványon kívül a többi iratot ott kell hagyni a kártyát kibocsátó hivatalnoknál. A betegnyugdíjasoknak az orvosi határozat másolatát is be kell mutatniuk, ezt a másolatot is ott kell hagyni a hivatalnoknak. Az árvasági nyugdíjban részesülő, 26. életévüket be nem töltött személyek esetében (iskolások, egyetemi hallgatók) az öröklött nyugdíj odaítéléséről vonatkozó határozat másolatát, a tanintézet által láttamozott iskolai ellenőrző vagy diákigazolvány másolatát is be kell nyújtani.

A CTP fő székhelyén, a Magyar/December 21-e út 79A szám alatt hétfőtől péntekig 07.30-19.30 óra között lehet kiváltani a bérletet. A vállalat Corvin/Május 1-je téri székhelyén hétfőtől péntekig 6-22 óra között várják az igénylőket. A lakónegyedi polgármesteri hivatalokban hétfőtől szerdáig 8-16, csütörtökön 8-17.30, míg pénteken 8-14.30 óra között lehet kiváltani az ingyenes buszbérletet. A belvárosi polgármesteri hivatalban hétfőtől szerdáig 8.30-16.30, csütörtökön 8.30-18.30, pénteken pedig 8.30-16.30 óra között lehet jelentkezni ingyenes buszbérletért.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Babérkoszorús örökség: családi ...
Egyenesbe kerülhet a kerékpárutak ...
Egy hét múlva kihirdetik a DiscoverEU ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3