Üdvözli a YEN a háromnyelvű kolozsvári helységnévtáblákat
Vissza

Üdvözli a YEN a háromnyelvű kolozsvári helységnévtáblákat

Az Európai Nemzetiségek Ifjúsága (YEN), az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) ifjúsági partnerszervezete, idén április 7. és 13. között szervezi meg tavaszi szemináriumát Golemben, Albániában, Building bridges mottóval, amelyen a Magyar Ifjúsági Értekezlet delegációja is részt vesz. A rendezvény fő célja a kapcsolatépítés, a kultúrák és kisebbségek közötti párbeszéd elősegítése.

A YEN és a rendezvény résztvevői örömmel vették tudomásul és üdvözölték, hogy Kolozsvár bejárataihoz háromnyelvű helységnévtáblákat helyeznek ki és úgy gondolják, hogy egy valódi európai megoldás született. Ambrus Zsombor, a MIÉRT külügyi kabinetének tagja a rendezvényen kiemelte: „gratuláltak a YEN képviselői és a különböző európai kisebbségek fiataljai a kolozsvári helységnévtáblák ügyében elért eredményekhez. Elismerésüket fejezték ki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a civil szervezetek irányába, hogy ezen régóta várt lépés eléréséhez munkájukkal hozzájárultak. Ugyanakkor mindannyian egyetértettek abban, hogy a többnyelvű helységnévtábláknak evindenciának kellene lenniük egy olyan multikulturális városban, mint Kolozsvár nem pedig pereskedés tárgyát képezniük.”

A különböző, egymás kultúrájának megismerését elősegítő tevékenységek mellett a rendezvényen egy határozatot is elfogad a szervezet küldöttgyűlése, amellyel egy szimbolikus hídat szeretne a kisebbségben élő fiatalok között teremteni.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke az esemény kapcsán elmondta: „Fontos számunkra a folyamatos kapcsolattartás és hatékony együttműködés a nemzetközi ifjúsági szervezetekkel és különös örömmel tölt el, hogy a YEN-ben partnerre találtunk a nemzeti kisebbségek fiataljainak érdekképviseletében.”


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ