U FC: Komoly lépéshátrányban az osztályozón
Vissza

U FC: Komoly lépéshátrányban az osztályozón

A Kolozsvári U FC a labdarúgó II. liga 3. helyezettjeként, ellenfele, a Nagyszebeni AFC Hermannstadt a Betano I. liga 12-jeként osztályozós párharcon volt érdekelt, amelynek első felvonását az egyetemisták két góllal elvesztették hazai pályán.

A Kolozsvár Arénában 25 664 néző tekintette meg a mérkőzést a helyszínen, a találkozót a bukaresti Andrei Florin Chivulete vezette.

Az összecsapás két hajrában szerzett találattal 2–0 (0–0) arányban nyerték a Miriuţă László edzette szebeniek. A visszavágót szerdán 18 órakor játsszák Nagyszebenben.

A két együttes számos gólhelyzetet dolgozott ki, a Bogdan Lobonţ és Adrian Iencsi edzette hazaiaktól Dorin Goga (14., 25. és 54. perc) és Nicolae Pârvulescu (46. perc) jeleskedett, a vendégektől pedig Juvhel Tsoumou (10. és 66. perc), Daniel Tătar (28. perc, kapufa) és Sergiu Popovici (73. perc) lőhetett volna gólt.

A 79. percben Petrişor Petrescu 25 méterről megeresztett bombagóllal vette be Cosmin Dur-Bozoancă kapuját (0–1), majd egy perc múlva a kongói Juvhel Tsoumou kihasználta a védelem,  Ionuţ Ursu hátvéd és a kapus hibáját (0–2).

A találkozó hosszabbításperceiben sajnálatos incidensek történtek, egy szurkoló keresztülszaladt a pályán, a biztonságiak megfékezték, de ekkor néhány további focihuligán is betört. Az ezt követő verekedésben egy csendőr megsérült, miután megdobták egy székkel, mentővel szállították el.

A két csapat összeállítása:

U FC: Cosmin Dur-Bozoancă – Alexandru Coman, Ionuţ Ursu (83. perc Marius Coman), Andrei Cordoş, Dan Berci (72. perc Carol Taub) – Gabriel Giurgiu, George Florescu, Niculae Pârvulescu – Răzvan Greu (77. perc Mircea Axente), Dorin Goga, Cristian Gavra.

HERMANNSTADT: Cătălin Căbuz – Alexandru Măţel, Alexandru Adrian Dandea, Ionuţ Stoica, Răzvan Dâlbea – Daniel Tătar, Sergiu Popovici (74. perc Florin Acsinte), Petrişor Petrescu – Lucian Dumitriu (84. perc Pedro Moreira), Ivan Lendrics (65. perc Ilja Antonov), Hama Juvhel Fred Tsoumou.

Végeredmény, osztályozó, első mérkőzés: • Kolozsvári U FC–Nagyszebeni AFC Hermannstadt 0–2 (gól: Petrişor Petrescu – 79. és Juvhel Tsoumou – 80. perc).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...
A Madeleine McCann-ügy
Megvezetés

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ