U FC: Bogdan Lobonţ lesz az edző
Vissza

U FC: Bogdan Lobonţ lesz az edző

A másodosztályú Kolozsvári U FC labdarúgócsapat és a korábbi válogatott játékos, Bogdan Lobonţ megegyezésre jutott: 2019. január 1-jétől, a Macska („Pisica”) becenevű kapus lesz az edzője a fekete-fehéreknek.

A szerződés két és fél évre szól. A 40 esztendős Lobonţ a nyáron hagyta abba az aktív futballozást az olasz AS Rómában, ahol kilenc esztendőt töltött (az utóbbi időben inkább csak a kispadon ücsörgött). Sportkarrierje során még megfordult a Vajdahunyadi Corvin, a Bukaresti Rapid, a holland Ajax Amszterdam, két ízben a Bukaresti Dinamó és az olasz Fiorentina csapatában. Háromszoros román bajnok, egyszeres kupagyőztes, továbbá egyszeres holland bajnok. Ez lesz az első edzői megbízatása.

Bogdan Lobonţ 86-szoros válogatott, két Európa-bajnokságon szerepelt, 2000-ben és 2008-ban volt a nemzeti csapat keretében. Edzői tevékenysége mellett ő fogja felkészíteni és felügyelni a gyerek és junior akadémia tevékenységét is.

Lobonţ tevékenységét Adrian Iencsi fogja segíteni, utóbbi fog szerepelni címzetes edzőként a meccslapokon, de az eredményeként az egykori kapus felel majd. A célkitűzés nem változik, az U FC az élvonalba akar jutni a 2018–2019-es idény végén.

A jó eredmények ellenére az Adrian Falub helyét korábban átvevő Mircea Cojocaru edző a téli menet után nem akarja folytatni tevékenységét az U FC-nél, ezért volt szükség újabb mester keresésére.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A kárpátaljai magyar képviselőjelöltek ...
Dăncilă nem bízik Kövesiben
Az első ember 50 éve lépett a Holdra

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ