U-BT–Nagyvárad kosárelődöntő
Vissza

U-BT–Nagyvárad kosárelődöntő

Három negyeddöntő véget ért a férfi kosárlabda Nemzeti Liga rájátszásában, közte a Kolozsvári U-BT is kiküzdötte a továbbjutást.

Mihai Silvăşan együttese Krajován is túllépte a 100 pontos határt, és 3–0-s összesítéssel jutott a legjobb négy közé.

A Krajovai U MSC elleni összecsapást ezúttal 107:71 (33:17, 28:17, 28:23, 18:14) arányban nyerte az U-BT, miután a Horia Demian Sportcsarnokban előbb 104:78-ra majd 100:75-re győzött.

A héten 30. életévét betöltött ukrán Makszim Pusztozvonov szerezte az U-BT legtöbb pontját (21).

A többi kolozsvári pontszerző: Alekszandar Raszics 15, Kyndall Dykes 14, Filip Adamovics 13, Ousmane Barro 12, Vlad Moldoveanu 11, George Toth 9, Tudor Jucan 6, Tudor Gheorghe, Kuti Nándor és Török Roland 2–2.

Az U-BT ellenfele a Nagyváradi MSC ESK lesz, amely szintén három meccsben megoldotta a Temesvári KK elleni párharcot. Az elődöntő szintén három nyert mérkőzésig tart, az első kettőt május 1. és 3., továbbá május 8. és 10. között rendezik a Horia Demian Sportcsarnokban (a pontos időpontokat a tévéközvetítések alapján véglegesítik). Ezzel megismétlődik a tavalyi elődöntő, azt a kolozsváriak 3–1-re elveszítették. Ebben az idényben ötször játszottak a felek, négyszer a bajnokságban és egyszer a Szuperkupa döntőjében, mindegyik alkalommal a kolozsvári egyetemisták győztek.

Silvăşan mester boldogan nyilatkozott az egyesület honlapjának (www.u-bt.ro): „Elértük a célunkat, sikerült a negyeddöntőt minimális számú összecsapás után teljesítenünk. Az eredmény nem sokat számít, a lényeg, hogy mind a három meccset magabiztosan nyertük. Két hét szünet következik, ez a kis vakáció nem jön jól, de ilyen a lebonyolítási rendszer, nincs mit tenni. Visszatérünk az edzőterembe, és előkészítjük az elődöntős sorozatot.”

A kolozsváriak eddig négy bajnoki címet szereztek, legutóbb 2011-ben diadalmaskodtak.

További negyeddöntős eredmények: • Piteşti-i BCMU–Bukaresti Steaua Eximbank MSC 72:89 – a párharcot 3–0-ra nyerte a Steaua • Temesvári KK–Nagyváradi MSC ESK 84:86 – a párharcot 3–0-ra nyerte a címvédő Nagyvárad. A Nagyszebeni ESK–Marosvásárhelyi Maros KK párharc 1–1-re áll (76:66 és 54:75 után), a harmadik meccs lapzárta után ért véget, a negyedik pénteken következik.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Negyven évet ünnepelt a Visszhang kórus
Sportnap Györgyfalván, mert mozogni ...
Halálos áldozata is van a romák elleni ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ