U-BT: másodszor is verték a Piteşti-et
Vissza

U-BT: másodszor is verték a Piteşti-et

Három nap – de ténylegesen csak 48 óra leforgása – alatt másodszor csapott össze a sétatéri új sportcsarnokban a Kolozsvári U-BT és a Piteşti-i Argeş BCMU férfi kosárlabdacsapata. A hétfő esti, hosszabbításban a házigazdák javára eldőlt bajnoki mérkőzés után ezúttal a Román Kupa negyeddöntői jelentették az „ürügyet”, s bár ezúttal Mihai Silvăşan tanítványai valamivel könnyebben nyertek, a továbbjutás kérdése még messze nem dőlt el.

A hétfőihez hasonlóan igen látványos és izgalmas, zsákolásokban és távoli dobásokban is bővelkedő találkozó egy fokkal jobban indult a hazaiaknak, ugyanis nem az ellenfél, hanem Darrin Ray Dorsey triplája „törte meg a jeget”. Ezután azonban nagyjából a hétfői forgatókönyv ismétlődött meg az első negyedben: a vendégek egy picivel ügyesebben kombináltak, és jól védekeztek, így a végén ismét nekik kedvezett az állás – ezúttal nem egy (mint hétfőn), hanem két ponttal, miután a szerb Mladen Jeremics a sípszó előtt 6 másodperccel egy triplával ismét előnybe hozta csapatát. A második negyedben folytatódott a kiegyensúlyozott játék, előbb a vendégek léptek meg 10 pontra (27:37), aztán pedig a kolozsváriak jöttek vissza egy 10:2-es sorozattal (37:39). A negyedet végül 3 ponttal nyerték a piteşti-iek, akik így ötpontos előnnyel zárták az első félidőt.

Térfélcsere után a vendégek előnye már-már ismét kétszámjegyű lett (45:54), de a sérülése után visszatért Alekszandar Raszics távoli dobásával, majd a válogatott Török Roland másfél perc alatt dobott három triplájával az U-BT gyorsan visszakapaszkodott a játékba (57:58). Jason Washburn zsákolása már az egyenlítést jelentette (59:59), aztán pedig ismét beállt Kyndall Dykes, aki az első félidőben kisebb sérülést szenvedett, és kétszer is bevitte a labdát a palánk alá (63:59). A negyed utolsó percét azonban ismét elbliccelte az U-BT: a vendégek 7 pontot dobtak össze ekkor, így az utolsó 10 percben 70:71-ről kezdett peregni a számláló. Ráadásul Makszim Kornyijenko úgy kezdte a negyedik negyedet, ahogyan a harmadikat lezárta – triplával –, majd Tudor Gheorghe távoli dobása és két büntetője is ült, így az U-BT kezdett komoly hátrányba kerülni (71:79). Az ébresztőt ezúttal is Dykes fújta, három és fél perc alatt 8 ponttal, egy gólpasszal és egy labdaszerzéssel járult hozzá az egyenlítéshez (81:81), majd Washburn ismét zsákolt, és az U-BT két és fél perccel a meccs vége előtt ismét vezetett. A vendégek ekkor még egyenlíteni tudtak, de Török újabb triplájára (86:83) már nem érkezett válasz – Marius Mihai Ciotlăuş és Jahii Carson is távoli dobást rontott –, s a vendégek kezdtek kifutni az időből. Az utolsó perc taktikai csatája maradt az egyetlen lehetőségük, de miután Raszics triplája is ült, és a kolozsvári előny 7 pontra növekedett (92:85), lassan be kellett látniuk, hogy ezt a mérkőzést is elvesztették…

Végeredmény: • Kolozsvári U-BT–Piteşti-i Argeş BCMU 93:88 (23:25, 20:23, 27:23, 23:17); a kolozsvári pontszerzők: Kyndall Dykes és Jason Washburn 18–18, Török Roland 17, Alekszandar Raszics 14, Nana Freuda Foulland 12, Darrin Ray Dorsey 8 és Kuti Nándor Levente 6; játszott még: Andrei Calnicenco, Alhajji Mohammed és Andrei Sergiu Mureşan; a keret tagja még Vida Dávid és Anders Abu Teir. A vendégektől Mladen Jeremics 25 pontig jutott.

A negyeddöntők közül a kolozsvári volt a legszorosabb.

A további eredmények: • Nagyszebeni ESK–Krajovai U MSC 89:74 • Nagyváradi ESK–Bukaresti Steaua 83:63 • Temesvári KK–Bukaresti Dinamó 86:75. A visszavágókat egy hét eltolódással rendezik, vagyis az U-BT március 20-án este 20 órától lép pályára a piteşti-i Trivale sportcsarnokban.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Borsodi L. László a Székelyföld ...
Tranzíciók – Ismét Székely ...
Kolozsvár-dialógusok 2.0 – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ