U-BT: gyors búcsú a nemzetközi kupáktól
Vissza

U-BT: gyors búcsú a nemzetközi kupáktól

A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata a Bajnokok Ligája-selejtezőkben volt érdekelt, a bolgár Botevgradban rendezett elődöntő mérkőzésen hétpontos vereséget szenvedett a bosnyák KK Igokea Alexandrovac csapatától. Ez volt a kolozsváriaknak az első hivatalos mérkőzése fél év óta.

Az exjugoszláv együttes mondhatni végig előnyben volt, olykor 18 ponttal is vezetve végül 82:75 (23:13, 15:18, 22:13, 22:31) arányban nyert. A kolozsváriaknak itt véget ér a nemzetközi kupaidény, mivel nem neveztek be a FIBA Európa Kupa-sorozatba is.

A montenegrói Dusan Vujosevics és Mihai Silvăşan csapata végig futott az eredmény után, s hiába dobta magabiztosabban a hárompontosokat, a bosnyákok a palánk alatt erősebbek voltak mind pont-, mind lepattanószerzésben. Az U-BT innentől kezdve a jövő hónapban kezdőd hazai bajnokságra összpontosíthat.

Az U-BT legjobb játékosa a 22 pontig jutó kanadai Justin Edwards volt.

A többi kolozsvári pontszerző: Patrick Richard és Donatas Tarolis 15–15, Gregory Vargas 12, Andrija Sztipanovics 5, Karel Guzman 4, valamint Nestor Colmenares 2; játszott még Kuti Nándor Levente. A házigazdák legeredményesebb játékosa Jackie Carmichael volt 25 ponttal.

A másik ágon a portugál Sporting Lisszabon 84:78-ra legyőzte a svájci Fribourg Olympicot, így Igokea–Sporting mérkőzést rendeznek pénteken a továbbjutásért.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Bukarestben és az erdélyi megyékben ...
Felmentette első fokon a bukaresti ...
Koronavírusos beteg Medgyesen – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ