U-BT és Falco a kosárlabda Bajnokok Ligájában
Vissza

U-BT és Falco a kosárlabda Bajnokok Ligájában

A főtáblán kezdheti meg szereplését a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája következő szezonjában a magyar Falco KC Szombathely, a selejtezőkben Kolozsvári U-BT lesz Románia egyetlen képviselője a 2020–2021-es idényben.

A FIBA Europe honlapja pénteken tette közzé a résztvevő együttesek 44 csapatból álló névsorát, ebben pedig ott van a tavalyi magyar bajnok szombathelyi klub is. Gasper Okorn vezetőedző csapata a 28 csapatos főtáblán szerepelhet, ezért a lehetőségért 16 további csapat vív majd selejtezőt, akik közül négyen csatlakoznak a mezőnyhöz.

Utóbbiak között van az U-BT, amelyre két selejtezőforduló vár. A kolozsváriak 2016–2018 között szerepeltek a BL-ben, de a főtáblára még nem jutottak.

A selejtezőkből továbbjutókkal kiegészülve a legjobb 32-t négy nyolccsapatos csoportba osztják, ahonnan a legjobb négy helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A selejtezők sorsolása július 15-én lesz. A sorozat szervezői a menetrendet is nyilvánosságra hozták: eszerint a selejtezők szeptember 15-én kezdődnek, a csoportkör első mérkőzését október 13-án játsszák.

A Falco az előző idényben – újoncként, a selejtezőből feljutva a főtáblára – hat győzelemmel és nyolc vereséggel csoportja ötödik helyén zárt.

A romániai férfi Nemzeti Ligában ebben a szezonban nem hirdettek győztest, ám a koronavírus-járvány okozta megszakításkor az U-BT az élen állt.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TIFF – Hét nap, tizennégy film
Az elnöki hivatal helyesbített a ...
Sörtermelésben a nyolcadik helyen ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ