U-BT: bronzért folytathatják
Vissza

U-BT: bronzért folytathatják

Húsz másodperccel a végső dudaszó előtt kapott hárompontos kosár okozta a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapatának a vesztét, amely szerda este az új sportcsarnokban, a BT-Arénában elveszítette a Bukaresti Steaua MSC EximBank elleni ötödik találkozót és a Nemzeti Liga döntőjéért folytatott párharcot.

Végeredmény: • Kolozsvári U-BT–Bukaresti Steaua MSC EximBank 72:76 (16:23, 19:15, 20:16, 17:22).

A kezdeti 5:2-es előnyt leszámítva a Mihai Vlad Silvăşan edzette gárda gyakorlatilag futott az eredmény után. A vendégek a 15. percben már 10 ponttal is vezettek (23:33). A nagyszünetben jegyzett 38:35 után még fellángoltak a kolozsváriak, a harmadik negyed végén négy ponttal még vezettek, a hajrá azonban megint a fővárosiaké volt. Száz másodperccel a vége előtt az U-BT 70:69-re vezetett, és 20 mp-cel a lefújás előtt 72:72 volt az állás. Ekkor azonban az összességében a Steaua legjobbja, a 26 pontot elérő (hatszor triplát dobó) litván Marius Runkauskas megvillant távolról, s ez gyakorlatilag eldöntötte a találkozót és a döntőbe jutást.

A kolozsvári pontszerzők: Zeljko Szakics 15, Ousmane Barro 14, Giordan Lee Watson 13, Miha Lapornik 12, Alekszandar Raszics, Lasannah V. Kromah és Kuti Nándor-Levente 5–5, Adomas Drungilas 3; játszott még: Andrei Calnicenco és Török Roland; a keret tagja még: Andrei Sergiu Mureşan és Camil Berculescu.

Az U-BT vasárnap 18 órakor kezdi el a Nagyszebeni ESK elleni mérkőzéssorozatot a harmadik helyért, az első találkozónak a kolozsvári új sportcsarnok ad otthont. A visszavágót június 6-án, szerdán játsszák a szebeni Transilvani Sportcsarnokban, döntetlen állás esetén a harmadik, utolsó mérkőzésnek ismét Kolozsvár ad otthont június 9-én, szombaton – ez a párharc ugyanis csak két nyert mérkőzésig tart. A találkozókat élőben közvetíti a DigiSport2 tévéadó.

A legtöbb öt meccsből álló döntőben a Nagyváradi MSC ESK lesz a Steaua ellenfele.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Paul McCartney musicalt ír egy ...
A világ tetején
A köztes lét földjén

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ