Turcan után Voiculescut is megbüntették maszkviselés elmulasztása miatt
Vissza

Turcan után Voiculescut is megbüntették maszkviselés elmulasztása miatt

Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert is megbüntették 1500 lejjel, amiért nem viselt védőmaszkot, tájékoztat a fővárosi rendőrség.

A tárcavezető hétfőn mutatkozott a parlamentben maszk nélkül. Facebook-bejegyzésében Voiculescu azzal védekezett: épp egy videókonferencián vett részt, eközben vette le a maszkot, hogy jobban értsék mondandóját és igyon egy kis vizet. Amikor figyelmeztették, azonnal visszatette a maszkot. „Kétségtelen, tévedtem, minden bírálat megalapozott, a szabályokat be kell tartani”, írta. Mint kiderült, Voiculescu a többi uniós egészségügyi miniszterrel szervezett videokonferencián vett részt, a teremben azonban nem volt egyedül, alig egy méterre ott ült munkatársa. A miniszter épp arról beszélt, hogy a román kormány milyen védőintézkedéseket foganatosított a járvány megfékezésére, felhívva a figyelmet a maszkviselés fontosságára.

Alig egy nappal korábban Raluca Turcan munkaügyi miniszterre róttak ki háromezer lejes bírságot ugyancsak maszkviselés elmulasztása miatt. A múlt hét végén egy fotó jelent meg Turcanról és társairól, amint egy terepjáró nyitott rakterén egy erdősítési akcióra utaznak, és nem viselnek maszkot.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A Környezetvédelmi Őrség megbírságolta ...
Kedvezményes repülőjegyek európai, ...
Hidrogénbuszt tesztelnek Kolozsváron is

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ