Turcan: pénteken benyújtjuk a bizalmatlansági indítványt
Vissza

Turcan: pénteken benyújtjuk a bizalmatlansági indítványt

Laura Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselőházi frakcióvezetője ma bejelentette: a Tudose-kormány elleni bizalmatlansági indítványt pénteken nyújtják be, a ProRománia Párt képviselői pedig később közlik majd, támogatják-e a liberálisok kezdeményezését vagy sem.

„Tárgyaltam a ProRománia Párt két képviselőjével, és abban egyeztünk meg, hogy továbbítom nekik az indítvány szövegét, hogy elemezhessék. Holnapig válaszolnak, s akkor szeretnénk ezt a bizalmatlansági indítványt benyújtani. Arról beszéltünk, hogy mi fog történni Romániában, amikor ez a kormány távozik” – mondta a PNL frakcióvezetője, Laura Turcan, a Daniel Constantinnal és Sorin Cîmpeanuval folytatott találkozót követően.

Daniel Constantin kijelentette: a ProRománia elemzi az indítvány szövegét, és hamarosan döntést hoz. Hozzátette: mielőtt a PNL-vel találkozott volna, Victor Pontával is egyeztetett.

„Olyan párt vagyunk, amelyben létezik véleményszabadság, ellentétben más pártokkal, és nagy figyelemmel elemezzük majd az indítványt, majd biztosan közös véleményünk lesz. Egyértelmű, hogy a kormány hibázott. Ezt a hibát szankcionálni kell” – szögezte le Constantin, amikor arról kérdezték, hogy Victor Ponta továbbra sem hajlandó-e támogatni a bizalmatlansági indítványt.

Turcan azt mondta, az indítvány benyújtásához 116 aláírásra van szükség, a liberálisok pedig előbb felmutatják a szükséges számú aláírást, majd ezt követően tárgyalnak a képviselőkkel, hogy rábírják őket az indítvány támogatására.

A PNL és a ProRománia Párt már eldöntötte, hogy támogatja a képviselőház szabályzatának megváltoztatását célzó tervezetet, amely által lehetővé válna Liviu Dragnea leváltása a ház éléről. Daniel Constantin szerint a szenátus működési szabályzatát is módosítani kell, hogy Tăriceanu menesztése is lehetővé váljék.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Futószalagon osztották a pénzt a ...
Sporthírek röviden a nagyvilágból
CNCD: nem diszkriminált a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ