Tüntetésekkel fenyegetőznek a nyugdíjasokat képviselő szervezetek
Vissza

Tüntetésekkel fenyegetőznek a nyugdíjasokat képviselő szervezetek

Tüntetéseket helyeztek kilátásba a nyugdíjasok szervezetei, amennyiben a kormány nem emeli a nyugdíjakat a törvény által előírtaknak megfelelően. A munkaügyi miniszter azt nyilatkozta: lesz nyugdíjemelés, ennek azonban olyan arányúnak kell lennie, hogy azt megbírja a költségvetés.

A Romániai Nyugdíjasok Országos Szövetsége, a Romániai Nyugdíjasok Egyesülete, valamint a Romániai Nyugdíjasok Unirea Országos Szövetsége közölte, hogy első lépésként beperelik a kormányt, amennyiben nem növeli szeptembertől 1775 lejre a nyugdíjpont értékét, ahogyan azt a 127-es törvény előírja.

„Ugyanakkor abban is megegyeztünk, hogy országszerte tiltakozásokat szervezünk. A három országos szövetségnek valamennyi városban és számos vidéki településen is vannak szervezetei, ötmillió romániai nyugdíjast képviselünk" - nyilatkozta a Romániai Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke, Preda Nedelcu.

A Romániai Nyugdíjasok Egyesületének elnöke hangsúlyozta, nem a nyugdíjasok hibásak azért, hogy csökkent az elmúlt időszakban az aktív munkavállalók száma. „Próbáljanak csak meg a kormánytagok megélni egy 800-900 lejes nyugdíjból 3-4 hónapon át, hogy lássák, mit jelent ekkora összegből gazdálkodni úgy, hogy gyógyszerre, élelemre és némi ruhaneműre is jusson” - fogalmazott Toma Neamţu, hozzátéve, a nyugdíjasok azt kérik, hogy a kormány ne halassza a vonatkozó törvény hatályba léptetését, és ne módosítson a jogszabályba foglalt emelés mértékén.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Puskás, a musical – előbemutató ...
A parlementbe hívták Ludovic Orban ...
Tenisztorna a cseh fővárosban

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ