Tüntetés Bukarestben az oltástörvény ellen
Vissza

Tüntetés Bukarestben az oltástörvény ellen

Több mint 150 személy tiltakozott vasárnap délután a bukaresti Victoriei téren az oltások kötelezővé tételét előíró törvénytervezet ellen – számolt be az Agerpres hírügynökség.

 A megmozduláson résztvevők szentképeket és különféle táblákat tartottak a magasba, többek között ilyen felirattal: „A mi gyermekeink nem lehetnek kísérleti nyulaitok”, „Elüldöztetek az országból több mint 5 millió embert. Most higgyük el, hogy a javunkat akarjátok?”, „Ahol kockázat van, ott választási lehetőséget is kell adni”, „Ne mérgezzetek meg az oltásokkal!” vagy „Pharmagedon”.

Valaki bevitt a tömegbe egy másfél éves gyermeket, akiről azt mondták, hogy nincs beoltva. Mindezt tapssal fogadták a tüntetők.  

A tiltakozók közölték: nyílt levelet intéznek a kormányhoz az oltástörvény ellen. Azért kifogásolják a jogszabályt, mert az kötelezővé teszi a vakcinák beadatását. A résztvevők szerint ez törvénytelen és alkotmányellenes, és reményüket fejezték ki, hogy nem veszik el tőlük gyermekeiket, ha elutasítják azok beoltását.

A kormány szerdán fogadta el az oltástörvény-tervezetét, amely jelenleg parlamenti jóváhagyásra vár.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kilencven éve született Gyarmati Dezső
„Szabadságot álmodtak maguk és nemzetük ...
Támogatta az oltástörvényt az RMDSZ ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ