Tüntetés Bukarestben az oltástörvény ellen
Vissza

Tüntetés Bukarestben az oltástörvény ellen

Több mint 150 személy tiltakozott vasárnap délután a bukaresti Victoriei téren az oltások kötelezővé tételét előíró törvénytervezet ellen – számolt be az Agerpres hírügynökség.

 A megmozduláson résztvevők szentképeket és különféle táblákat tartottak a magasba, többek között ilyen felirattal: „A mi gyermekeink nem lehetnek kísérleti nyulaitok”, „Elüldöztetek az országból több mint 5 millió embert. Most higgyük el, hogy a javunkat akarjátok?”, „Ahol kockázat van, ott választási lehetőséget is kell adni”, „Ne mérgezzetek meg az oltásokkal!” vagy „Pharmagedon”.

Valaki bevitt a tömegbe egy másfél éves gyermeket, akiről azt mondták, hogy nincs beoltva. Mindezt tapssal fogadták a tüntetők.  

A tiltakozók közölték: nyílt levelet intéznek a kormányhoz az oltástörvény ellen. Azért kifogásolják a jogszabályt, mert az kötelezővé teszi a vakcinák beadatását. A résztvevők szerint ez törvénytelen és alkotmányellenes, és reményüket fejezték ki, hogy nem veszik el tőlük gyermekeiket, ha elutasítják azok beoltását.

A kormány szerdán fogadta el az oltástörvény-tervezetét, amely jelenleg parlamenti jóváhagyásra vár.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Morawiecki-Dăncilă találkozó Varsóban
Több PSD-s képviselő is átigazolt Ponta ...
Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat: ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Erre költik a magyarországi támogatást: ...
  • Próbacikk
  • A kántor feladata: Isten dicsőítése
  • „Itt a tudomány és a vallás kéz a ...
  • BAJNOK A KOLOZSVÁRI CFR 1907!