Trianon a politikai térben - román-magyar online konferencia
Vissza

Trianon a politikai térben - román-magyar online konferencia

A járványhelyzet miatt ezúttal az online térbe költözik az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Reconstructio Egyesület hagyományosnak számító román-magyar konferenciája – közölték a szervezők.

A jelképes dátumon, december 1-jén 17 órától kezdődő Trianon a politikai térben című online konferencia bárki számára elérhető lesz élőben. Két különálló, virtuális kerekasztal-beszélgetést követhetnek az érdeklődők.

Elsőként 17 órától dr. Kovács Lehel István, egyetemi adjunktus és dr. Vasile Popovici, volt nagykövet, egyetemi tanár – dr. Hunyadi Attila Gábor, történész, egyetemi adjunktus moderálásával – osztják meg gondolataikat a trianoni döntés máig ható politikai-közéleti következményeiről. Ezt követően – 18 órától – Csinta Samu, újságíró moderálásával Tőkés László, az EMNT elnöke és Sabin Gherman, újságíró előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

Az esemény online az EMNT Facebook-oldalán (www.facebook.com/emnt.org) valamint a ZOOM alkalmazáson keresztül lesz elérhető. Azok számára, akik az utóbbi online felületen kívánják követni a konferenciát – szinkrontolmácsok segítségével – fordítás is biztosított lesz. A ZOOM-os felületre való belépéshez szükséges linket bárki megtalálhatja majd (a konferencia kezdetét megelőzően) a rendezvény Facebook-eseményének leírásában, mely erre a linkre kattintva érhető el: https://fb.me/e/1O5BQRrR5. A Facebook-élőt követő résztvevők az előadásokat és felszólalásokat azok eredeti nyelvén hallhatják majd.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltáselőjegyzéskor előnyt élveznek az ...
Téli bonyó és a perecoltás
Farkas Árpáddal a magyar kultúra napján

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ