Törvény rendelkezne a bántalmazott állatok védelméről
Vissza

Törvény rendelkezne a bántalmazott állatok védelméről

Közvitára bocsátotta a belügyminisztérium azt a sürgősségi rendelet-tervezetet, amelynek értelmében a rendőrség elrendelheti a bántalmazott és sérült állatok menhelyre való költöztetését – jelentette be Marcel Vela.

A belügyminiszter elmondta: a minisztérium honlapján közzétették a tervezetet, és amennyiben azt megszavazzák és hatályba lép, a megyei tanácsoknak kötelességük lesz állandó állatmenhelyeket biztosítani. Ezek lehetnek intézményes jellegűek, de létre lehet őket hozni állatkertek keretében, illetve állatvédő személyek bevonásával is.

A tervezet értelmében a bántalmazott állatok ideiglenesen olyan civil szervezetekhez kerülhetnek, amelyek bizonyítottan képesek ellátni azokat. Az állat tulajdonosa a közigazgatási bíróságon fellebbezhet a hatósági intézkedés ellen. A miniszter közölte: a jogszabálytervezet feljogosítaná a rendőröket, hogy amennyiben információik szerint valahol veszélyben levő állat van, az illető ingatlan vagy terület tulajdonosának engedélye nélkül is behatoljanak oda, ahol az állat található.

A rendőri akcióról fotó- vagy videofelvétel készíthető az állat tulajdonosának beleegyezése nélkül is – idézte Velát az Agerpres hírügynökség.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tătaru Kolozsváron: növelik a kórházak ...
Klímasemlegessé, élhetővé tennék ...
Erdélyi online konzultáció 2020

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ