Montrealban a világelsőség a tét Rafael Nadalnak
Vissza

Montrealban a világelsőség a tét Rafael Nadalnak

A héten a teniszvilág szemei Torontóra illetve Montrealraszegeződnek, a Rogers Cup küzdelmeire, amely a férfiak mezőnyében könnyen változást okozhat a világranglista élén: ehhez Rafael Nadalnak mindössze három mérkőzést kell megnyernie.

Andy Murray tavaly november 7. óta, azaz 40. hete vezeti a férfi világranglistát, ám még nem épült fel teljesen csípő-sérüléséből, így bejelentette: nem indul Montrealban. Ezt az idén kiválóan teniszező, mondhatni „újjászületett” Rafael Nadal használhatja ki, ugyanis a 31 éves teniszező, amennyiben bejut a 4. fordulóba, vagyis az elődöntőbe, ismét az ATP-rangsor élére kerülhet. Nadal ezzel pályafutása során negyedik alkalommal kerülne a teniszvilág trónjára, amelytől legutóbb 2014 júliusában fosztották meg, s amelyen összességében 141 hetet töltött (először 2008 nyarán lett a tenisz koronázatlan királya).

A nők versenyében, Torontóban már nem várhatóak ilyen izgalmak, Simona Halep akkor vehette volna át bizonyos körülmények között a világelsőséget, ha megnyerte volna a múlt heti washingtoni tornát. Így viszont csak csökkentheti a távolságot a cseh Karolina Pliskovával szemben – értelemszerűen ők a torna fő esélyesei, ennélfogva az első fordulóban nem is kell pályára lépniük. Ezt követően Halepre elég nehéznek tűnő mérkőzés vár, a horvát Mirjana Lucic-Baroni (31.) és az amerikai Madison Keys (17.) közötti találkozó győztesének személyében.

A 2,5 millió dollár összdíjazású női versenyen egyébként nem Halep az egyetlen román induló. Bár Monica Niculescu visszalépett a selejtezőkből, Patricia Ţig és Ana Bodgan pedig kiesett, Sorana Cârstea (54.) és Irina-Camelia Begu (59.) sikerrel vette az első akadályt, vagyis megnyerte mindhárom meccsét a selejtezőkben. Begunak nem kedvezett viszont a sorsolás: az első fordulóban a 9. számú kiemelt Venus Williams lesz az ellenfele, míg Cârstea valamivel hozzáférhetőbb riválist kapott a francia Caroline Garcia (21.) személyében.

Ami a torontói egyetlen magyar résztvevőt illeti, Babos Tímea (55.) a 17 éves kanadai, de román származású, szabadkártyával induló Bianca Andreescu ellen kezdi meg szereplését az első fordulóban; utóbbi egy hete még csak 167. volt a világranglistán, de washingtoni jó szereplésével jelenleg 144.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Morawiecki-Dăncilă találkozó Varsóban
Több PSD-s képviselő is átigazolt Ponta ...
Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat: ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Erre költik a magyarországi támogatást: ...
  • Próbacikk
  • A kántor feladata: Isten dicsőítése
  • „Itt a tudomány és a vallás kéz a ...
  • BAJNOK A KOLOZSVÁRI CFR 1907!