Montrealban a világelsőség a tét Rafael Nadalnak
Vissza

Montrealban a világelsőség a tét Rafael Nadalnak

A héten a teniszvilág szemei Torontóra illetve Montrealraszegeződnek, a Rogers Cup küzdelmeire, amely a férfiak mezőnyében könnyen változást okozhat a világranglista élén: ehhez Rafael Nadalnak mindössze három mérkőzést kell megnyernie.

Andy Murray tavaly november 7. óta, azaz 40. hete vezeti a férfi világranglistát, ám még nem épült fel teljesen csípő-sérüléséből, így bejelentette: nem indul Montrealban. Ezt az idén kiválóan teniszező, mondhatni „újjászületett” Rafael Nadal használhatja ki, ugyanis a 31 éves teniszező, amennyiben bejut a 4. fordulóba, vagyis az elődöntőbe, ismét az ATP-rangsor élére kerülhet. Nadal ezzel pályafutása során negyedik alkalommal kerülne a teniszvilág trónjára, amelytől legutóbb 2014 júliusában fosztották meg, s amelyen összességében 141 hetet töltött (először 2008 nyarán lett a tenisz koronázatlan királya).

A nők versenyében, Torontóban már nem várhatóak ilyen izgalmak, Simona Halep akkor vehette volna át bizonyos körülmények között a világelsőséget, ha megnyerte volna a múlt heti washingtoni tornát. Így viszont csak csökkentheti a távolságot a cseh Karolina Pliskovával szemben – értelemszerűen ők a torna fő esélyesei, ennélfogva az első fordulóban nem is kell pályára lépniük. Ezt követően Halepre elég nehéznek tűnő mérkőzés vár, a horvát Mirjana Lucic-Baroni (31.) és az amerikai Madison Keys (17.) közötti találkozó győztesének személyében.

A 2,5 millió dollár összdíjazású női versenyen egyébként nem Halep az egyetlen román induló. Bár Monica Niculescu visszalépett a selejtezőkből, Patricia Ţig és Ana Bodgan pedig kiesett, Sorana Cârstea (54.) és Irina-Camelia Begu (59.) sikerrel vette az első akadályt, vagyis megnyerte mindhárom meccsét a selejtezőkben. Begunak nem kedvezett viszont a sorsolás: az első fordulóban a 9. számú kiemelt Venus Williams lesz az ellenfele, míg Cârstea valamivel hozzáférhetőbb riválist kapott a francia Caroline Garcia (21.) személyében.

Ami a torontói egyetlen magyar résztvevőt illeti, Babos Tímea (55.) a 17 éves kanadai, de román származású, szabadkártyával induló Bianca Andreescu ellen kezdi meg szereplését az első fordulóban; utóbbi egy hete még csak 167. volt a világranglistán, de washingtoni jó szereplésével jelenleg 144.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kilencven éve született Gyarmati Dezső
„Szabadságot álmodtak maguk és nemzetük ...
Támogatta az oltástörvényt az RMDSZ ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ