Törli szerdai brüsszeli járatait a WizzAir
Vissza

Törli szerdai brüsszeli járatait a WizzAir

Teljesen leáll a légiközlekedés szerdán Belgiumban az országos sztrájk miatt, amelyhez a légiforgalmi irányítók is csatlakoztak - jelentették be kedden Brüsszelben.

A belgiumi légtér irányítását végző vállalat arról számolt be, hogy a munkabeszüntetés okozta bizonytalanság miatt kedd este 10 órától 24 órán keresztül egyetlen járat indítására vagy fogadására sem adnak engedélyt. Ez alól csak a kormányzati, katonai és vészhelyzeti repülések jelentenek kivételt.

A cég szóvivője közölte, a sztrájk nem érinti a belga légteret 8000 méter fölötti magasságban átszelő repülőgépeket, mivel azok forgalmát az európai légiforgalmi irányítást összehangoló szervezet (Eurocontrol) maastrichti központja kezeli. A magaslégtérben haladó járatok repülési útvonalát nem változtatják meg.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy összesen hány járatot, illetve utast érint a fennakadás, de az biztos, hogy tízezrekről van szó.

A Wizz Air légitársaság bejelentette: a sztrájk miatt kénytelen szerdáról csütörtökre áttenni a Brüsszelből és Brüsszelbe induló szerdai járatait. A következő járatokról van szó: W6 3351 Kolozsvár – Charleroi,  W6 3352 Charleroi – Kolozsvár; W6 3523 Temesvár -Charleroi, W6 3524 Charleroi-Temesvár; W6 3081A Bukarest Otopeni – Charleroi,  W6 3082A Charleroi –Bukarest Otopeni.

További infromációk: https://wizzair.com/en-GB/FlightInformation

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - A Szentegyházi ...
A fehér sport hírei: Cincinnati és ...
Ingyenes vizsgálatokat végez a városi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ