Tóparti thriller lesz Felméri Cecília első mozifilmje
Vissza

Tóparti thriller lesz Felméri Cecília első mozifilmje

Tóparton játszódó lélektani krimi lesz Felméri Cecília első mozifilmje, amelynek gyártási támogatására 140 millió forintot szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

A magyar-román koprodukcióban készülő Spirál című film forgatása 2018 februárjában indulhat.

A Spirál egy tóparton játszódó lélektani krimi, hátborzongató háromszögtörténet egy férfi és két nő között az elengedésről, ismétlődő kapcsolatokról és konfliktusokról. A női főszerepeket az immár Európai Filmdíjas Borbély Alexandra (Testről és lélekről) és Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Szelíd teremtés) játsszák, a férfi főszereplő kiválasztása még zajlik.

Felméri Cecília első mozifilmjének helyszíne a sződligeti horgásztó lesz. A filmet Réder György fényképezi, a látványtervező Cseh Renátó, a jelmeztervező Ferencz Zsófi lesz.

A Spirál az Inforg-M&M Film és a Hai Hui Entertainment gyártásában, a Filmalap és a Román Filmközpont (CNC) támogatásával készül. Producere Muhi András, Mécs Mónika és Mesterházy Ernő, koproducere Ferenczy Gábor, román részről pedig Marina Oana Giurgiu és Tudor Giurgiu.

Felméri Cecília az első erdélyi magyar alkotó, aki a Román Filmközpont támogatásával készíthet mozifilmet. A filmalkotó a kolozsvári Sapientia Egyetem Filmművészet, fotóművészet, média szakán adjunktus. Korábbi alkotásai, a Boldogságpasztilla (rövidfilm, 2012), a Végtelen percek (rövidfilm, 2011), a Mátyás, Mátyás (animációs dokumentumfilm, 2010) és a Kakukk (rövidfilm, 2008), számos rangos nemzetközi fesztiválra voltak hivatalosak, többek között Locarnóba, az Amerikai Filmintézet (AFI) fesztiváljára, Varsóba, Mar del Platába és Lipcsébe.

Filmjeivel már több mint 30 díjat nyert világszerte, köztük a Canal+ díját a Cinemed-en, a Legjobb román animáció díját az Animest-en, A jövő reménysége díjat a CineFesten, a Legígéretesebb fiatal tehetség díját a Magyar Filmszemlén és a Zsűri különdíját a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon Kolozsváron. Rendezéseit többször is jelölték Gopo-díjra.

(Borítókép: Felméri Cecília 2018 februárjában kezdi el a forgatást. Fotó forrása: www.tiff.ro)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Simona Halep római diadala
Pármai Filmzenei Fesztivál: legjobb ...
Romániában második hete gyorsuló ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ