Tompa Andrea legújabb könyve a Minerva-házban
Vissza

Tompa Andrea legújabb könyve a Minerva-házban

A Budapesti Ünnepi Könyvhétre jelent meg Tompa Andrea új kötete a Jelenkor Kiadónál, a fővárosi könyvbemutató után Kolozsváron is megismerhetik az érdeklődők az Omerta – Hallgatások könyve című nagyregényt, a Minerva Művelődési Egyesület szervezésében.

A könyvbemutatóra június 14-én, szerdán este fél 7-kor kerül sor a Minerva-ház Cs. Gyimesi Éva termében (Napoca/Jókai utca 16 szám).

A szerzővel Köllő Kata és Nagy Boglárka, a Jelenkor Kiadó főszerkesztője beszélget.

Közreműködik: Albert Csilla színművész.

***

Tompa Andrea új regénye négy ember összefonódó és szétváló sorsát követi végig. Egy széki asszony, egy kolozsvári leány, valamint egy szerzetesnő és egy rózsanemesítő férfi szólal meg a könyvben. Miközben kénytelenek szembesülni az életüket közvetlenül befolyásoló történelmi korszakkal, egy szerelmi háromszögbe is belebonyolódnak.

Az ötvenes évek Kolozsvárján a város lakói a mind fojtogatóbb diktatúra kiszámíthatatlan fordulatainak kiszolgáltatva élik hétköznapjaikat. Van, akit magas pozícióba juttat a párt, van, akit börtönbe, az átmeneti enyhülés hónapjainak pedig egy csapásra véget vet az 56-os magyar forradalom.

Milyen életút választható ebben a félelemtől terhes történelmi korszakban? S mi történik a belső értékekkel, a vágyakkal? – Tompa Andrea monumentális regényének talált hősei akarva-akaratlanul megütköznek ezekkel a szorongató kérdésekkel.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A szent és a farkas nyerte az Európai ...
Adventi Könyvvásár új térben
Gyermekvédelem

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ