Több mint háromszáz atléta Kolozsvárott a nemzetközi versenyen
Vissza

Több mint háromszáz atléta Kolozsvárott a nemzetközi versenyen

Pénteken és szombaton a Kolozsvár Aréna ad otthont a legrégebbi romániai atlétikai rendezvénynek, a 64 alkalommal kiírt román nemzetközi bajnokságnak. A vetélkedőn 14 ország több mint 300 atlétája nevezett be, 38 versenyszámban mérik össze erejüket és tudásukat a sportolók Bosznia-Hercegovinából, Görögországból, Izraelből, Japánból, Katarból, Kenyából, Kirgizisztánból, Libanonból, Magyarországról, a Moldovai Köztársaságból, Szerbiából, Törökországból Ukrajnából és a házigazda Romániából.

A romániai küldöttség több mint 250 atlétából áll, olyan – sportberkekben jól csengő – nevek vesznek majd részt, mint Alin Firfirică, Rareş Toader, Petre Rezmiveş, Andreea Marina Baboi, Florentina Iuşco, Anamaria Nesteriuc és Miklós Andrea. A nyereményalap 27 900 euró, ennek köszönhetően jelentős díjakat osztanak szét: 26 versenyszámban az első helyezett 200, a második 150, a harmadik 100 eurót kap, a váltószámokban 400, 300 és 200 eurót osztanak szét a dobogós csapatok között. A nyolc úgynevezett prémium versenyszámban (a nőknél a 400 m-es síkfutás, a távolugrás, hármasugrás és magasugrás, míg a férfiaknál a 100 m-es síkfutás, a távolugrás, a diszkoszvetés és a gerelyhajítás szerepel a listán) még jelentősebb a jutalom: az aranyérem 800, az ezüst 600, a bronz 400 eurót ér. Ezenkívül a legjobb eredményeket is díjazzák (szintén 800, 600 és 400 euró leosztásban). Jegyeket a bilete.ro honlapon lehet elővásárolni, vagy a versenynapokon a jegypénztárnál lehet belépőt váltani, 14 év alatti gyerekeknek ingyenes a belépés.

Pénteken a Kolozsvári Universitatea Sportklub centenáriumi ünnepségéhez tartozó negyedik programpontként a 100 egyetemi atlétikai év elnevezésű rendezvényt is megtartják.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

3,8 százalékra nőtt az éves infláció
Január elseje után megkezdődik a ...
Bajnokok Ligája: két hely kiadó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ