Több mint 160 ezren voltak az Electric Castle fesztiválon
Vissza

Több mint 160 ezren voltak az Electric Castle fesztiválon

A szervezők által nyilvánosságra hozott adatok szerint összesen több mint 160 ezer személy volt jelen az Electric Castle fesztiválon, amelyet idén is a bonchidai Bánffy-kastély környéke adott otthont. A megfelelő körülmények biztosítására a szervezők több mint 200 tonna kavicsot, 70 méter fakérget és 20 ezer hordozható padlóelemet használtak fel.

Az Electric Castle szervezői ma azt mondták, a rendezvény ideje alatti kommunikáció és az elektronikus felszerelések működésének biztosítása érdekében a műszaki csapat 25 kilométernyi optikai és UTP-kábelt fektetett le.

„Hogy a körülmények időjárástól függetlenül megfelelőek legyenek, illetve hogy a buli folytatódhasson, ha törik, ha szakad, a fesztivál területén több mint 200 tonna kavicsot, 70 méter fakérget és 20 ezer hordozható (portafloor) padlóelemet helyeztünk el. A rendezvény ideje alatti kommunikáció és az elektronikus felszerelések működésének biztosítása érdekében a műszaki csapat 25 kilométernyi optikai és UTP-kábelt fektettünk le. Hatvan autóbusz naponta 300-szor fordult Kolozsvár és Bonchida között, emellett minden vonat, amely áthaladt a bonchidai állomáson, megállt. A fesztivál záróestjén, vasárnap a 9 színpad előtt 41 ezer nézőnk volt, ez volt az eddigi legnagyobb, legváltozatosabb és leglátványosabb Electric Castle. Összesen több mint 160 ezer néző látta a bonchidai koncerteket” – közölték.

A fesztivál záróestjén többek között Anders TrentemØller, YoungR, a Franz Ferdinand és a Deadmau5 nevű előadók léptek fel.

Az Electric Castle fesztivál július 12–16. között zajlott.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csíkszeredai Régizene Fesztivál ...
Tüntetéssel fogadták Tăriceanut ...
Kortárs interetnikus művészeti tábor ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ