Több mint 160 ezren voltak az Electric Castle fesztiválon
Vissza

Több mint 160 ezren voltak az Electric Castle fesztiválon

A szervezők által nyilvánosságra hozott adatok szerint összesen több mint 160 ezer személy volt jelen az Electric Castle fesztiválon, amelyet idén is a bonchidai Bánffy-kastély környéke adott otthont. A megfelelő körülmények biztosítására a szervezők több mint 200 tonna kavicsot, 70 méter fakérget és 20 ezer hordozható padlóelemet használtak fel.

Az Electric Castle szervezői ma azt mondták, a rendezvény ideje alatti kommunikáció és az elektronikus felszerelések működésének biztosítása érdekében a műszaki csapat 25 kilométernyi optikai és UTP-kábelt fektetett le.

„Hogy a körülmények időjárástól függetlenül megfelelőek legyenek, illetve hogy a buli folytatódhasson, ha törik, ha szakad, a fesztivál területén több mint 200 tonna kavicsot, 70 méter fakérget és 20 ezer hordozható (portafloor) padlóelemet helyeztünk el. A rendezvény ideje alatti kommunikáció és az elektronikus felszerelések működésének biztosítása érdekében a műszaki csapat 25 kilométernyi optikai és UTP-kábelt fektettünk le. Hatvan autóbusz naponta 300-szor fordult Kolozsvár és Bonchida között, emellett minden vonat, amely áthaladt a bonchidai állomáson, megállt. A fesztivál záróestjén, vasárnap a 9 színpad előtt 41 ezer nézőnk volt, ez volt az eddigi legnagyobb, legváltozatosabb és leglátványosabb Electric Castle. Összesen több mint 160 ezer néző látta a bonchidai koncerteket” – közölték.

A fesztivál záróestjén többek között Anders TrentemØller, YoungR, a Franz Ferdinand és a Deadmau5 nevű előadók léptek fel.

Az Electric Castle fesztivál július 12–16. között zajlott.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Észak-koreai válság - Az Európai Unió ...
VIDEÓ - Veterán autók lepték el a ...
Financial Times: az EU-tagállamok az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ