Több gyógyszeripari cégtől foglal le iratokat a DIICOT, Mihai Lucan orvos is érintett
Vissza

Több gyógyszeripari cégtől foglal le iratokat a DIICOT, Mihai Lucan orvos is érintett

Több gyógyszeripari cégnél is épp iratokat foglalnak le a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) emberei, az ügyben Mihai Lucan orvos is érintett. Értesülések szerint gyanúsított nélküli eljárás indult csúszópénz adásáért és elfogadásáért.

Több bukaresti gyógyszercégnél is iratokat foglalnak le szerdán délelőtt a DIICOT ügyészei, a nyomozásban Mihai Lucan, a korrupcióval gyanúsított kolozsvári orvos is érintett.

Az ügyben csúszópénz adásáért és elfogadásáért folyik a vizsgálat.

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) kedden bejelentette: összeférhetetlenséget állapított meg Mihai Lucan, a Kolozsvári Urológiai Klinikai Intézet volt osztályvezető főorvosának esetében.

Az ANI közleménye szerint Mihai Lucan, a Kolozsvári Urológiai Klinikai Intézet volt osztályvezető főorvosa, az igazgatótanács volt tagja 2012. június 26. és 2016. december 30. között feleségével együtt a Lukmed Kft. társtulajdonosa volt, fia pedig igazgató. Ebben az időszakban kötött a cég orvosi szolgáltatásokról szóló szerződést az állami urológiai intézettel. A szerződést később négyszer hosszabbították.

Mihai Lucant tájékoztatták az ANI által végzett vizsgálatról, az orvos már benyújtotta saját álláspontját az ügyirathoz.

A kolozsvári főorvost a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) korrupcióval gyanúsítja, miután állítólag pénzért vizsgálta az állami urológiai intézet betegeit a saját magánklinikáján, az állami intézetből átvitt eszközzel.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ludovic Orban: december 31-éig ...
Ma lép érvénybe az új vasúti menetrend
Mit mondott a román külügyminiszter az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ