Toader Kövesiről: így vagy úgy, de felelni fog
Vissza

Toader Kövesiről: így vagy úgy, de felelni fog

Tudorel Toader igazságügyi miniszter, amikor arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyésze nem ment el a parlamenti vizsgálóbizottság ülésére, úgy nyilatkozott, „így vagy úgy, de felelni fog”.

„Mindannyiunk kötelessége a törvény betartása, és mindnyájunknak megvan a szabadsága, hogy megszegjük azt, de a következmény a felelősségre vonás. Így vagy úgy, de felelni fog” – fogalmazott az igazságügyi tárca vezetője az Antena 3 hírcsatorna műsorában.

Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyésze kedden 2009-es államfőválasztásokat vizsgáló parlamenti bizottság meghívása kapcsán azt mondta, nincsenek a birtokában olyan adatok vagy dokumentumok, amelyek segítenék a helyzet tisztázását. Kijelentései azt a látszatot keltették, mintha azt gondolná, nincs értelme annak, hogy megjelenjen a bizottsági meghallgatáson.

Ez immár a negyedik alkalom, hogy Kövesi nem megy el a bizottságba, amelyik hétfőn, az alkotmánybíróság döntésének a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követően ismét úgy döntött, hogy behívja meghallgatásra.

A taláros testület úgy döntött, minden köztisztviselőnek kötelessége elmenni a parlamentbe, és lojálisan, jóhiszeműen együttműködni a társadalom életében jelentős események, tények tisztázásában.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Magyarellenes óriásplakátok jelentek ...
Az Egy nap nyerte a luxemburgi CinEast ...
A Fehér Házat "szomorúsággal tölti ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ