Tízmillió lej kultúrára és sportra
Magyar vonatkozásban a legnagyobb támogatást a kilencedik KMN kapta
Magyar vonatkozásban a legnagyobb támogatást a kilencedik KMN kapta
Vissza

Tízmillió lej kultúrára és sportra

Több mint tízmillió lejt ad a sportkluboknak és civil szervezeteknek a Kolozsvári Helyi Tanács. Oláh Emese alpolgármester lapunknak elmondta: az eddigi gyakorlattal ellentétben megeshet, hogy idén nem hirdetnek második kiírást a civil szervezetek számára. Újabb pályázati lehetőségre csakis a város költségvetésének kiegészítése során nyílhat lehetőség.

Magyar vonatkozásban a legtöbb pénzt – 450 ezer lejt – a Kincses Kolozsvár Egyesület kapja a IX. Kolozsvári Magyar Napok megszervezésére. Ugyanennyit kap a Corvineum Alapítvány az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál idei lebonyolításáért. A KMDSZ diáknapjait 100 ezer lejjel támogatja a városi önkormányzat. A Kolozsvári Operabarátok Köre 90 ezer lejt kap a 100 év a kolozsvári magyar zene életéből (1918-2018) című projekt lebonyolítására. A Pont Csoport két projektjére 140 ezer lejt szavaztak meg. A kolozsvári Transilvania Filharmónia által szervezendő Zenei Ősz komolyzenei fesztiválra 150 ezer lejt, a Román Mozart Társaság pedig az idei Mozart-Fesztiválra 40 ezer lejt kap. A Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet (KMEI) két projektje összesen 60 ezer lejes támogatásban részesül. A Kolozsvári Városszépítő Egyesület 23 ezer lejes támogatást kap a Virágos Kolozsvár 2018 eseményének lebonyolítására.

Egyenként 15 ezer lejt kap az Operettissimo Egyesület, a Visszhang Egyesület, a Dialógus Egyesület az általuk benyújtott projektek megvalósítására. A Helikon Kulturális Egyesület 12 ezer lejben, az Ördögtérgye Egyesület 1000 lejes támogatásban részesül. Egyenként tízezer lej alatti összeget szavaztak meg az EKÉ-nek, a Pro János Zsigmond Egyesületnek, a Báthory Szülői Szövetségnek, a Bogáncs-Zurboló Egyesületnek, a Kriza János Néprajzi Társaságnak, az Orbán Balázs Akadémia Egyesületnek, a Max Weber Társadalomkutatásért Alapítványnak stb. 

Borítókép: Biró István


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ