Tizenöt megye 71 településén okozott károkat az árvíz
Vissza

Tizenöt megye 71 településén okozott károkat az árvíz

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint 15 megyében (Argeș, Brassó, Buzău, Călărași, Kovászna, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Hargita, Ilfov, Maros, Prahova, Olt, Teleorman, Vaslui), illetve Bukarestben voltak kisebb-nagyobb áradások az elmúlt napokban.

„Homoródon (Brassó megye) hat személyt evakuáltak biztonsági okokból, miután házaikba befolyt a víz, nem sokkal később azonban elmúlt a veszély, így az érintettek hazatérhettek. Országos szinten 53 ház, 85 melléképület, 639 kút, 5 híd, 34 pince, egy országút és öt megyei út érintett” – közölte a belügyminisztérium.

A friss adatok szerint hírünk közreadásakor az úttesten meggyűlt víz miatt nehézkes a közlekedés Kovászna és Buzău megyében, a 1-es országúton, Siriu és Szitabodza között. A forgalmat Siriutól a 102-es megyei útra terelték, Cislău és a Prahova megyei Vălenii de Munte irányába, majd az 1A országútra Brassó felé.

Az érintett térségekben több mint 3000 tűzoltó 2000 gépjárművel igyekszik elhárítani a veszélyt.

A belügyminisztérium figyelmeztet: az árvízriasztás alatt álló térségekben mindenki tartsa be a hatóságok javaslatait. Amennyiben a víz befolyik a lakásba, kapcsolják le az áramellátást, és húzzák ki az elektromos eszközöket a konnektorból. Az autósoknak azt javasolják, előre érdeklődjenek az utak állapotáról, mielőtt útnak indulnak. 20 centiméteres víz már befolyhat az autóba, és károsíthatja az irányítást. 40 centinél az autó már a vízen lebeg. 60 centiméteres vízállásnál a járművek többségét elviszi az ár.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eurovíziós Dalfesztivál: Hollandia ...
Korrupciós botrány miatt felbomlott az ...
Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ