Tízen Kolozsvárért: várják a jelöléseket
Vissza

Tízen Kolozsvárért: várják a jelöléseket

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal kilencedik alkalommal hirdette meg Tízen Kolozsvárért – Kolozsvár ifjai, a város reménységei elnevezésű pályázatát. Az önkormányzat, a városi tanács, az üzleti szféra és a helyi reprezentatív intézetek képviselői által szervezett akció célja, hogy díjazzák azokat a fiatalokat, akik a 2016-2017-es tanévben rendkívüli eredményeket értek el a tanulásban. A jelentkezési határidő november 13. A versenyre négy korkategóriában lehet nevezni: A – líceumi tanulók, B – középiskolás tanulók, C – elemi tagozatos tanulók és D – óvodások jelentkezését várják.

A verseny során a következő kategóriákba lehet nevezni az A és B kategóriába tartozó gyerekeket: Kolozsvár nagykövete – akik ismertté tették Kolozsvárt a világban, a2016-2017-es tanév során; társadalmi kategória – a közösség érdekében végzett tevékenységek miatt; a művészetek és a sport esetében külön kategória van az együttesek és az egyéni előadók számára; külön kategóriában pályázhatnak az IT részlegen, a tudományok terén (matematika, fizika, kémia, biológia, földrajz, román és idegen nyelv stb.), a környezetvédelem és az innováció terén eredményt elért fiatalok. Hasonló kategóriákban pályázhatnak l a C kategóriába sorolt diákok is. A D kategóriába sorolható gyermekek közül a művészetekben vagy más területen kiváló teljesítményt elért gyerekeket díjazzák.

Idén is meghirdeték az Év pedagógusa pályázatot, a teljesítendő kritériumok  megtekinthetők a  www.10pentrucluj.ro honlapon a Regulament/Szabályzat menüpontnál. A versenyre beiratkozott tanulók közül majd kiválasztják az Év tanulóját is, akit a tantárgyversenyek megyei, országos vagy nemzetközi szakaszán való részvételért, tanrenden kívüli tevékenységeken való részvételért vagy önkéntes munka miatt tartanak érdemesnek a díjra. Nem jelölhető olyan tanuló, akit az elmúlt két évben már jutalmaztak. A diákokat az őket oktató pedagógusok, edzők vagy szülők jelölhetik. A díjazási kritériumok között szerepel, hogy a gyermek teljesítménye mennyire járult hozzá a város életéhez. A beérkezett jelöléseket egyetemi oktatókból, a Kolozs Megyei Tanfelügyelőségtől, civil szervezetek képviselőiből, a polgármesteri hivatal munkatársaiból álló bizottság bírálja el. A benyújtandó iratok listája megtalálható a verseny szabályzatában, és az alábbi helyszíneken lehet benyújtani a teljesítményt igazoló iratokkal együtt: Mócok úti lakossági tudakozó (Mócok útja 7. Szám), Monostor negyedi polgármesteri hivatal (Ion Mester utca 10. Szám). Hóstát/Marasti negyedi polgármesteri hivatal (Gyár/Fabricii utca 4. Szám), Irisz negyedi polgármesteri hivatal (Karl Liebknecht tér 7-8. Szám), Szamosfalvi polgármesteri hivatal (Traian Vuia út 41. Szám), Dónát negyedi polgármesteri hivatal (Vlahuta utca 46. Szám), Hajnal negyedi polgármesteri hivatal (Pasteur utca 60. szám), a Györgyfalvi negyedi polgármesteri hivatal (Baisoara utca 4A szám).

A beiratkozási határidőn túl benyújtott dossziékat nem veszik figyelembe. A teljesítményt igazoló okiratokat fénymásolatban kell benyújtani. A benyújtott másolatokat nem adják vissza.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Időutazás a Transylvania Barokk ...
Zene és festészet szimbiózisa Zoltán ...
Európában közeleg, mégis messze az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ