Ting armageddonban győzött
Vissza

Ting armageddonban győzött

Ting Li-zsen úgynevezett armageddonpartiban nyerte meg párharcát a harmadik fordulóban a világbajnok norvég Magnus Carlsen által életre hívott online sakkverseny csütörtöki napján.

A viadal hatodik napján a kínai nagymester mérkőzése 2–2-es döntetlennel zárult a négy rapidpartit követően a francia Maxime Vachier-Lagrave ellen. Ilyen esetben az armageddon dönt, amelyben a világosnak öt, míg a sötétnek négy perc gondolkodási ideje van, de remi esetén utóbbi a győztes. A sorsdöntő partiban Ting világossal késztette feladásra ellenfelét, így két ponttal gazdagodott.

A másik párharcban az orosz Jan Nyepomnyascsij 2,5–1,5-re legyőzte a holland Anish Girit, így előbbi három, utóbbi nulla pontot kapott.

Három forduló után Carlsen vezet nyolc ponttal a 7 pontos amerikai Hikaru Nakamura és a 6 pontos Ting Li-zsen előtt.

A negyedik forduló pénteki játéknapján Carlsen és Vachier-Lagrave-val, az iráni Alireza Firuzdzsa pedig az amerikai Fabiano Caruanával mérkőzött meg.

A nyolcfős szupertornán, amelyen a világranglista öt legjobbja is indult, mindenki találkozik mindenkivel, majd az alapetap után a legjobb négy folytathatja az elődöntőben. Az online viadal összdíjazása 250 ezer dollár, a győztes 70 ezret kap.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ