Tiltakozást szerveznek a független művészek
Vissza

Tiltakozást szerveznek a független művészek

Egy éve annak, hogy országszerte kilátástalan helyzetbe kerültek a független társulatok és művészek. Tavaly március óta számtalan megbeszélést, konzultációt, petíciót kezdeményeztek és konkrét kérésekkel fordultak az államvezetéshez, a független szektor járvány okozta problémáira mégsem születtek megoldások. Éppen ezért március 26-án, egy nappal a színházi világnap előtt, déli tizenkét órától országos tiltakozást szerveznek A túlélés napja elnevezés alatt.

Az akcióra Kolozsváron a régi városháza előtt, az Eroilor/ Deák Ferenc utca 2. szám alatt kerül sor, ezzel egy időben pedig Bukarestben, Temesváron, Jászvásáron, Krajován és Marosvásárhelyen is utcára hívják a független alkotókat, valamint a velük szimpatizálókat. A szervezők arra kérik a résztvevőket, vigyenek magukkal a megmozdulásra egy olyan, művészethez vagy alkotáshoz kapcsolódó tárgyat, amely értelmét vesztette vagy kihasználatlan a járvány kezdete óta.

„Ez alatt az egy év alatt mindegyikünk elveszített valamit. Projekteket. Pénzt. Előadóteret. Kollégákat. Néhányan ideiglenes munkát vállaltunk, hogy kifizethessük a bérleti díjakat. Mások visszaköltöztek a szüleikhez. Néhányan feladták. Mások a végsőkig kitartanak” – olvasható az akció hivatalos Facebook-eseményénélZiua Supraviețuirii - Acțiune Colectivă a Artiștilor Independenți –, ahol az érdeklődők további részleteket találnak a tiltakozás menetéről.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hét múlva kezdődik a 21. ...
TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás