TIFF: közzétették a Tízen a filmért résztvevőinek névsorát
Vissza

TIFF: közzétették a Tízen a filmért résztvevőinek névsorát

A hagyományokhoz híven idén is népszerűsíti a romániai színészeket a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF): a Tízen a filmért című projekt célja, hogy olyan művészeket karoljon fel – immár kilencedik alkalommal –, akik a filmek világában eddig nem jutottak komolyabb szerepekhez.

A Román Filmnapok részeként szervezett projekt az évek során mintegy 80 színészt mutatott be a TIFF-en filmes szakembereknek és a közönségnek. A színészeket egy színházi- és filmes szakemberekből álló csoport javasolta és választotta ki: Tudor Giurgiu rendező és producer, a TIFF elnöke, Iulia Popovici, Cristina Rusiecki és Oana Stoica színházkritikusok, Florentina Bratfanof castingigazgató, Răzvan Penescu, a Liternet portál szerkesztője és Cătălin Dordea, a Tízen a filmért projekt castingigazgatója és koordinátora.

Az idei program résztvevői: Florin Aioane (bukaresti Metropolis Színház, Apollo111), Edith Alibec (szabadúszó, Bukarest, a Point Kulturális Központ, Teatrelli központ munkatársa), Sandra Ducuță (Bukaresti Nemzeti Színház, unteatru, Excelsior Színház), Corina Grigoraș (Ifjúsági Színház, Piatra Neamț), Gina Gulai (Ifjúsági Színház, Piatra Neamț), Oana Hodade (kolozsvári Reactor független színház, marosvásárhelyi Ariel Színház, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház), Emilian Mârnea (Bukaresti Nemzeti Színház, Odeon Színház, Anton Pann Színház, bukaresti Komédiaszínház, Kolozsvári Román Színház, aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház), Nelu Serghei (Jean Bart Színház, Tulcea), Valentin Terente (Maria Filotti Színház, Brăila), Vlad Udrescu (Bukaresti Nemzeti Színház, Krajovai Nemzeti Színház, Godot Színház).

Az elmúlt években az ország minden pontjáról több mint 80 színészt mutattak be a TIFF-re érkező román és külföldi producereknek, castingigazgatóknak, ügynököknek és újságírónak. A projekt sikerét bizonyítja, hogy a résztvevők közül azóta sokan nagyjátékfilmekben és tv-sorozatokban kaptak szerepeket. A programban részt vett többek között Ciugulitu Csaba (Valan – Az angyalok völgye, Între Chin și Amin), Cristian Balint (The Blacklist), Rareș Andrici (Bacalaureat), Vlad Bălan (Valea Mută), Nicoleta Lefter (Contraindicații, Povestea unui pierde-vară), Maria Obretin (The Nun, Umbre, 6,9 pe scara Richter), Carmen Florescu (Parking), Silvana Mihai és Ana Covalciuc (Câteva conversații despre o fată foarte înaltă).

 

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Romániában ismét meghaladta az 500-at a ...
Tetemes bírság a Mozi+-nak rossz ...
Forog az Oscar-díjas Deák Kristóf első ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ