TIFF 2020: tucatnyi szabadtéri helyszínnel várják a filmkedvelőket
Vissza

TIFF 2020: tucatnyi szabadtéri helyszínnel várják a filmkedvelőket

A maszkok mellé érdemes nap- és esőernyőt is bekészíteniük a TIFF-kedvelőkenk, hiszen a járványügyi intézkedések következtében a 19. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál vetítései július 31. és augusztus 9. között kizárólag szabadtéri helyszíneken zajlanak, Kolozsváron és környékén.

A fesztivál nyitófilmjét, a La Belle Époque című francia komédiát július 31-én, pénteken tekinthetik meg Kolozsvár főterén a szemfüles érdeklődők, a jegyek ugyanis már az árusítás első napján elkeltek. A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban a szervezők azt ígérik, hogy a megnyitóval egyidőben még két helyszínen levetítik a filmet. A tíznapos fesztiválon több mint 130 cím kerül vetítésre esténként fél tíztől, néhány helyszínen pedig este 7 órától. A legkisebbeknek szóló EducaTIFF sorozat filmjei a Bánffy-palota udvarán tekinthetők meg, délelőttönként 10 órától.

Olyan hagyományossá vált helyszínekre várják a filmek szerelmeseit, mint Kolozsvár főtere, a bonchidai Bánffy-kastély, a magyarfenesi Arkhai Szoborpark, a Bánffy-palota és a Iulius Park. Idén a kialakult helyzet miatt új helyszíneken is vetítenek, hogy senki ne szenvedjen filmhiányban augusztus elején, így nézhetünk mozit a Báthory István Elméleti Líceum, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum, a János Zsigmond Unitárius Kollégium és a George Coșbuc Főgimnázium udvarán, valamint a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem udvarán, a Transilvania telepen és a Hójában, a Néprajzi Múzeum területén is.

Minden helyszínre csak az előírásoknak megfelelő intézkedések betartásával lehetséges belépni, így kötelező a testhőmérséklet mérés engedélyezése, valamint a maszk viselése és a 1,5 méteres távolság betartása a résztvevők között. A jegyek árusítását július 21. után kezdik meg a tiff.eventbook.ro és a TIFF Official App felületein, valamint egy, a Főtéren felállított standnál. Idén az érdeklődők minden film esetében két jegy közül választhatnak: egyéni jegy 20 lejért (single) és páros jegy 35 lejért (combo), a helyek száma pedig minden vetítésen korlátozott.

(Borítókép: A bonchidai Bánffy-kastély területén már évek óta mozizhatnak a filmkedvelők. Fotó: TIFF/Chris Nemeș)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasárnap éjfélig interneten vetít ...
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót
Koronavírus az Apáczaiban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ