TIFF 2020: boldog időktől az előzmények törléséig
Vissza

TIFF 2020: boldog időktől az előzmények törléséig

Időutazással és humoros nosztalgiával veszi kezdetét a 19. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) július 31-én: a tíznapos programsorozatot Nicolas Bedos filmje, a Boldog idők (La Belle Époque, 2019) című romantikus komédia indítja, amely segít ráébredni a szerelem kialakulásának valódi okaira.

A történetben a főhős – a francia Daniel Auteuil – újraéli a napot, amelyen megismerte a Fanny Ardant által alakított feleségét. Augusztus 9-ig az év legjobban várt filmjei, díjnyertes alkotások, ellentmondásos címek, izgalmas komédiák és valós események által inspirált történetek elevenednek meg esténként Kolozsvár Főterén, írják közleményükben a szervezők.

Federico Fellini varázslatos Édes élet (La dolce vita, 1960) című tragikomédiája, a Jan Komasa által rendezett 2019-es Corpus Christi, Peter Cattaneo szintén 2019-es Military Wives című filmje, valamint Pong Dzsunho Oscar-díjas és Arany Pálma díjas Paraziták (Parasite, 2019) című thrillere is várja a filmkedvelőket.

A finálé bizonyos értelemben történelmi lesz, hiszen Gustave de Kervern és Benoît Delépine közös filmjét, az Előzmények törlése (Delete History, 2020) című Ezüst Medve-díjas vígjátékot vetítik, amely három középkorú barát küzdelméről szól az új technológia és a közösségi média kihívásaival szemben. Az internet áldozataivá vált főszereplők egy hacker segítségével indulnak harcba az életüket uraló adatfelhők ellen, elhatározva, hogy megszabadítják az emberiséget a digitális diktatúrától.

Az érdeklődők a https://tiff.eventbook.ro/ webcímen szerezhetik be a fesztivál hivatalos megnyitójára érvényes limitált jegyeket.

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Online filmekkel ünnepel a Művész mozi
Házhoz jön a Filmtettfeszt
Vasárnap lesz a Pilátus című film ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ