Testpad és tengerpart
Sugárzóna
Sugárzóna
Vissza

Testpad és tengerpart

Tegnap elmegyek a rendőrségre, hogy sofőrelméletből vizsgázzak. A személyi nálam, a pénzt már befizettem, mondogatom magamban a buszon. Amikor belépek a rendőrség ajtaján, akkor jut eszembe, hogy van egy dosszié is, amit magammal kellett volna hoznom, és persze nem hoztam. Még csak ideges sem leszek: vállat vonok, és elsétálok onnan. Már nem nyomom a gázt mindenáron. Igaz, eddig se nyomtam.

Hétfőn debütálok a masszőrnél. Még soha nem jártam masszázson, csak a tévében láttam, mindenféle milliárdosokat hogyan dögönyöznek. Múlt héten azonban rendkívül megszerveztem, és hétfőn bekopogok.

Öcsike kedélyes, izmos úr, nagyokat hahotázik munka közben – én vagyok a testpad. Előbb hanyatt kell feküdnöm, aztán hasmánt, minden izmomat-ízületemet-porcomat-hájamat végignyomkodja, közben beszélgetünk, és retró zenét hallgatunk valamilyen rádióból. Mindenem felfrissül, ellazulok, felújulok, mint a harmatos pázsit. Sokan vitatkoznának a pázsittal, de nem tehetek róla, úgy érzem magam, mint egy hajnali tengerpart.

*

Egyik ismerősöm megosztja Ismo Leikola finn humorista videóját az angol nyelvről. Nem ismertem ezt a srácot, de nagyon megszerettem őt is, a humorát is. Manapság már a humor sem olyan fegyelmezett, mint régen, nightclub-hangulat mindenütt, sörök még a beszélő kezében is esetleg. Ez azonban, az „ass” szó körüli karcolat, jólnevelt térben zajlik, és Ismo (többnyire a keresztnevét használja, mint ahogy Hofit a művésznevén emlegetjük) remekül kifigurázza azokat a fordulatokat, melyekben a szót használják, noha többnyire töltelék. Ismo pedig olyan, mint Cseh Tamás: valahogy gátlásos, és ettől rokonszenves. Különben 2016 decemberétől Los Angelesben él a feleségével együtt, és remekül tud angolul.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Holnap Keresztelő Szent János főünnepe
Olgi néni, Görögország, Isztambul és ...
Továbbra sincs megoldás az egyetemi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ