Testpad és tengerpart
Sugárzóna
Sugárzóna
Vissza

Testpad és tengerpart

Tegnap elmegyek a rendőrségre, hogy sofőrelméletből vizsgázzak. A személyi nálam, a pénzt már befizettem, mondogatom magamban a buszon. Amikor belépek a rendőrség ajtaján, akkor jut eszembe, hogy van egy dosszié is, amit magammal kellett volna hoznom, és persze nem hoztam. Még csak ideges sem leszek: vállat vonok, és elsétálok onnan. Már nem nyomom a gázt mindenáron. Igaz, eddig se nyomtam.

Hétfőn debütálok a masszőrnél. Még soha nem jártam masszázson, csak a tévében láttam, mindenféle milliárdosokat hogyan dögönyöznek. Múlt héten azonban rendkívül megszerveztem, és hétfőn bekopogok.

Öcsike kedélyes, izmos úr, nagyokat hahotázik munka közben – én vagyok a testpad. Előbb hanyatt kell feküdnöm, aztán hasmánt, minden izmomat-ízületemet-porcomat-hájamat végignyomkodja, közben beszélgetünk, és retró zenét hallgatunk valamilyen rádióból. Mindenem felfrissül, ellazulok, felújulok, mint a harmatos pázsit. Sokan vitatkoznának a pázsittal, de nem tehetek róla, úgy érzem magam, mint egy hajnali tengerpart.

*

Egyik ismerősöm megosztja Ismo Leikola finn humorista videóját az angol nyelvről. Nem ismertem ezt a srácot, de nagyon megszerettem őt is, a humorát is. Manapság már a humor sem olyan fegyelmezett, mint régen, nightclub-hangulat mindenütt, sörök még a beszélő kezében is esetleg. Ez azonban, az „ass” szó körüli karcolat, jólnevelt térben zajlik, és Ismo (többnyire a keresztnevét használja, mint ahogy Hofit a művésznevén emlegetjük) remekül kifigurázza azokat a fordulatokat, melyekben a szót használják, noha többnyire töltelék. Ismo pedig olyan, mint Cseh Tamás: valahogy gátlásos, és ettől rokonszenves. Különben 2016 decemberétől Los Angelesben él a feleségével együtt, és remekül tud angolul.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ