Testnek-léleknek kényeztetés: wellness a Hunguest Hotels határ menti szállodáiban
Vissza

Testnek-léleknek kényeztetés: wellness a Hunguest Hotels határ menti szállodáiban

Újabb állomásához érkezett a Kolozsváron szervezett nemzetközi turisztikai vásár, amely a Vivo bevásárlóközpontban kezdődött pénteken, és vasárnapig fogadja az érdeklődőket. Hazai és külföldi szakvállalatok, szállodák, turisztikai csomagokat ajánló cégek képviselői legjobb ajánlataikkal rukkoltak elő.

A turisztikai vásár felhozatalát, ajánlatait szemlélve, külön felhívta magára a figyelmet egy jól reklámozott szolgáltatás: a hajdúszoboszlói HungaroSpa és Hunguest szállodával és a termálvízzel kapcsolatos kikapcsolódási, gyógyulási és szórakozási lehetőségeket népszerűsítő Nagy Gyula Zoltán figyelmes és kedves volt a stand előtt elhaladókkal. Lelkesen beszélt a felkínált ásványvízről is: –  Pávai Vajna találta meg a híres hajdúszoboszlói gyógyvizet, róla nevezték el az ásványvizet is. Kérem, kóstolja meg – mondta, s máris nyújtotta a palackot.

Az értékesítési szakember nem csupán száraz adatokat közölt, lelkesedése, pozitív a kisugárzása egyértelműen sugallja az érdeklődőnek, hogy biztos a dolgában, mert minőségi terméket reklámoz. Elmondja: régóta vesznek részt kolozsvári szakrendezvényeken, de most első ízben a wellness, a turisztikai látogatottság szempontjából három jelentős magyarországi város, Gyula (Kolozsvártól csupán 229 kilométer), Hajdúszoboszló (227 kilométer) és Szeged (338 kilométer) közösen képviselteti magát.- Összefogtak az imént említett városokban működő Hunguest szállodák, egy standon népszerűsítik szolgáltatásaikat, szélesebb skálájú kínálatot biztosítva az érdeklődők számára. Hajdúszoboszló és a HungaroSpa külön képviselteti magát. Akik voltak már az egyik helyen, azok megtudhatják, milyen lehetőségeket kínál a másik kettő. Mind Szegeden, mind Gyulán és Hajdúszoboszlón a közös meghatározó elem a wellness, a kikapcsolódás, de természetesen mindegyik helyszínnek vannak sajátosságai is. Gyulán az Hunguest szállodalánchoz tartozó Erkel hotelban követlen összeköttetés van a fürdővel, szemközt pedig ott látható a csodálatos vár, amely a település jelképe. Szintén nagyon közel van a frissen felújított Almásy-kastély. A vendégek tehát történelmi bemutatóval fűszerezhetik a fürdést, a pihenést, illetve a termálvíz nyújtotta élményeket. Vendégeink a helyi látványosságokat, kiállításokat, vásárokat is megtekinthetik, koncerteken vehetnek részt – összegzi Nagy Gyula Zoltán.

Hozzáteszi: Hajdúszoboszlón a Hunguest szálloda közvetlen összeköttetéssel rendelkezik Európa legnagyobb fürdőkomplexumával, a Hungarospa fürdővel.

- Az élményfürdő után vendégeink tengerparti hangulathoz hasonló világba csöppenhetnek, pezsgéssel teli utcák, amelyeknek szerves részét képezik a szórakozóhelyek, a borozók, sörözőkkel, kávézókkal, palacsintázókkal. Kisvárosról beszélünk, amely a pihenést, a nyugalmat biztosítja, nincs nagy forgalom, nagyvárosi zaj és szmog. Előny az is, hogy Debrecen csupán húsz kilométerre van Hajdúszoboszlótól, ha valaki színházi előadásban érdekelt, vagy kiállítást, esetleg futballmeccset akar megnézni, akkor lehetősége nyílik rá. A buszállomás a szállodától 50 méterre található. A Hortobágy csupán 30 kilométer. Itt pusztakocsikázni lehet, megtekinthető a vadaspark, igénybe lehet venni a Hortobágy-halastavi Kisvasutat, madármegfigyelésre is lehetőség nyílik – mondja őszinte lelkesedéssel.

Arról kérdezem, miért választaná valaki a szegedi kikapcsolódást.

– Itt is, ami egyébként jellemző a többi Hunguest szállodára, közvetlen átjárási lehetőséget biztosítunk vendégeink számára a hotel és a fürdő között. A wellness kiváló élménye mellett az ide látogatók a dómtéren szervezett vásárokat, kulturális rendezvényeket látogathatják, megkóstolhatják a híres Virág cukrászda és kávéház ajánlotta finom termékeket, sétálhatnak az építészeti szempontból is szép belvárosban – teszi hozzá Nagy Gyula Zoltán.

Tudatja, hogy a „tapasztaltabb” korosztály gyógykezelésre is jár ezekre a helyekre. – Ők általában egy hétre vagy hosszabb időszakra jönnek hozzánk, s reumatikus vagy mozgásszervi problémákra keresik a gyógyírt.

Kiemeli azt is, hogy könnyű a határátkelés, személyazonossági igazolvánnyal is át lehet menni Magyarországra. – Harminc másodperc alatt jöttünk át. Lehet, visszafele ez megduplázódik, vagy tíz perc lesz, de nemigen jellemző – jegyzi meg.

Érdekel, vajon mivel tudnak többet ajánlani a magyarországi wellness célállomások, mint az erdélyiek.

 – Évtizedek óta magas színvonalú, gyakorlott és a vendégekre összpontosított szolgáltatásokat nyújtunk. Az összes környező országból szívesen jönnek a magyar wellness központokba, mert figyelmesek, kedvesek, előzékenyek vagyunk, barátságosan viszonyulunk a vendégekhez. Az évtizedek során több tízezer visszajelzést gyűjtöttünk, s az elsők között a szálloda és a fürdő közötti összeköttetés, a személyzet kedvessége, odafigyelése szerepel. Kiemelném, hogy a Hunguest szállodaláncot képviselem, amelynek átfogó törzsvendég programja van. Ha valaki Gyulán kivált egy törzskártyát, akkor a számlájának a tíz százalékát pontok formájában takarítja meg. Amennyiben jövőre Hajdúszoboszlót választja, akkor is gyűjt pontokat. A harmadik évben úgy dönthet, hogy Szegeden igénybe veszi, beváltja a megtakarított pontokat. Egy rugalmas törzsvendég programról beszélünk – zárja mondanivalóját az értékesítési menedzser.

Nagy Gyula Zoltán újdonságként elmondja, hogy legújabb szolgáltatásuk a már létező babaúszás mellett - a szakosodott személyzet által végzett babamasszázs.

További részletek a www.hunguesthotels.com oldalon.

(Borítókép: turisztikai vásár, Kolozsvár. A szerző felvétele)


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Borsodi L. László a Székelyföld ...
Tranzíciók – Ismét Székely ...
Kolozsvár-dialógusok 2.0 – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ