Természetkutató diáktábort szervez az EMT
Vissza

Természetkutató diáktábort szervez az EMT

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság 2017. július 10. és 16. között természetkutató diáktábort szervez a Fehér megyei Torockón.

Tervezett szakfoglalkozások:

TUDOMÁNYTÖRTÉNET: Torockó, az egykori bányaváros vasbányászatának és iparának ismertetése, a falu szerencsésen megőrzött építészetének, gazdag népviseletének bemutatása séta és múzeumlátogatás keretében. Szaktanár: Wanek Ferenc, Kolozsvár.

KÉMIA: Vízminőség mérések – Miből áll a víz? Miért nem hízlal a light cola? Képfestés háztartási anyagokkal. Mennyi C-vitamin van a narancsban? Szaktanár: Gál Emese, BBTE, Kolozsvár.

FIZIKA: A fizikanap során a táborozók csapatversenyben mérhetik össze tudásukat a különböző fizikai jelenségek megmagyarázásával, azok kísérleti igazolásával. Az idén is lesz a tavalyihoz hasonló fizikatörténeti események dramatizálása, ami a tavaly igen nagy népszerűségnek örvendett. Nem maradnak ki idén sem az érdekes fizikakísérletek. A győztes csapatokat jutalomban részesítik. Szaktanár: Kovács Zoltán, BBTE, Kolozsvár.

BIOLÓGIA: Erdély orchideái, a gombák gyógyító hatása, a gombák radioaktivitása, növény és gombahatározás terepen, a nagyenyedi természetrajzi múzeum története, Benkő Ferenc múzeumalapító élete és szerepe a természettudományok fejlődésében, Benkő József és a Linne-féle binominális rendszer bevezetése a magyar botanikába, gombák és ritka növények a filatéliában. Szaktanár: Dvorácsek Ágoston, Bethlen Gábor Kollégium, Nagyenyed.

Szabadidős programok: túrázás a Székelykőre és a torockószentgyörgyi várhoz, társasjátékok, csapatvetélkedők, tábortűz.

A szervezők általános és középiskolás diákok jelentkezését várják 2017. június 30-ig! A táborral kapcsolatban az EMT kolozsvári titkárságán a következő elérhetőségeken lehet érdeklődni: (telefon) 0264-594042, 590825, (mobil) 0744-783237, (e-mail) emt@emt.ro. Honlap: www.emt.ro/hu. Kapcsolattartó személy: Pap Tünde, tunde@emt.ro.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Rajtol a 11 hónapos belvárosi ...
Megjelent a kolozsvári Szociális Kisokos
Amikor generációk, vidékek, egyének és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...