Termésnap Kolozsváron
Vissza

Termésnap Kolozsváron

A Kolozs Megyei Tanácsnak alárendelt Kolozs Megyei Termék Egyesület és a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal ötödik alkalommal szervez termésnapokat szeptember 15-17 között a Horia Demian Sportcsarnok előtti téren. 

A Kolozs Megyei Tanács elnöke elmondta: a termésnap jó lehetőség  a termelőknek és a háziasszonyoknak, hogy beszerezzék télire a szükséges élelmiszereket. A mostani vásárra több mint 200 termelő (zöldség- és gyümölcstermelő, méhész stb.)  jelentkezett. A vásáron szentmihályi hagymát, roskai (Râsca) krumplit, zsuki zöldséget vásárolhatunk. – Segítenünk kell a helyi termelőknek, mivel ők jelentik a gazdaság hajtóerejét, megyénk kiváló képviselői – tette hozzá a tanácselnök.

A város polgármestere szerint sok kolozsvári várja már a termésnapot, ahol nemcsak termelőtől származó zöldséget és gyümölcsöt, hanem népművészeti tárgyakat is vásárolhat, ahol a minőség és a hagyomány összefonódik. 

 A felnőtteket népzenével várják, a gyermekeknek pedig életkorukhoz megfelelő foglalkozást szerveznek, például zöldségből és gyümölcsből „faraghatnak”. A fiatalokat pedig kisebb vidámpark várja a vásáron.  


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Rajtol a 11 hónapos belvárosi ...
Megjelent a kolozsvári Szociális Kisokos
Amikor generációk, vidékek, egyének és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...