Teodorovici: nem esik bántódása a második pillérnek
Vissza

Teodorovici: nem esik bántódása a második pillérnek

Eugen Teorodovici pénzügyminiszter szerda este úgy nyilatkozott, hogy a kormányban kielemzik a nyugdíjrendszer második pillérét, vagyis a kötelező magánnyugdíjalapot, a cél, hogy jobbá tegyék.

„A második pillérnek nem esik bántódása. Á, hogy mi a kormányban kielemezzük és megnézzük, hogy tíz év alatt mit jelentett a nyugdíjrendszer második pillére? Lehettek volna kisebbek az illetékek? Vajon lehetett volna nagyobb a hozam?” – fogalmazott a pénzügyi tárca vezetője az Antena 3 hírcsatorna műsorában.

Beszélt arról is, hogy lesznek egyeztetések a magánnyugdíjalapok kezelőivel. „Csak a második pillér jelenlegi működésének jobbítására lesznek javaslatok” – mondta.

„Megmondtam a parlamentben is, én pénzügyminiszterként soha nem fogom mérlegre tenni a románok bevételeit a deficit kérdésével. Vagyis pénzügyminiszterként soha nem fogok elvenni a második pillérből, nem fogom felfüggeszteni, leállítani, vagy mit tudnék én ott tenni” – szögezte le Teodorovici.

Azt állította ugyanakkor, hogy Darius Vâlcov kormányfői tanácsadó nem mondta azt, hogy csökkenteni kellene a hozzájárulást vagy meg kéne szüntetni ezeket a járulékokat.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Új buszvonalak létesítését tervezi a ...
Augusztusi bakancslista – jön a ...
Az idei első öt hónapban 5,47 millió ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ