Tematikus napot szervez a BBTE Geológia Intézete
Vissza

Tematikus napot szervez a BBTE Geológia Intézete

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Geológia Intézete és a Román Geológiai Társaság közösen szervezi 2018. október 23-án, kedden 11 és 16.30 óra között, a Földtani Hét keretében a Föld, mint inspiráció című eseményt. A rendezvény helyszíne a Földtani Intézet (BBTE főépület, M. Kogălniceanu utca 1., földszint).

Az idei tematika lehetővé teszi, hogy a látogatók bepillantást nyerjenek egy elbűvölő világ titkaiba, hogy felfedezhessék és felderíthessék a Föld rejtelmeit. Az esemény keretében megtekinthetőek lesznek az Ásványtani és Őslénytani-Rétegtani Múzeumok kiállításai, vizsgálni lehet az ásványokat és fosszíliákat, a barlangrajzokat, fényképeket és sok érdekes dolgot.

Az alábbi tevékenységeken, diákoknak szóló műhelymunkákon lehet részt venni: 11, 14, 16 órakor A Föld egy művész. Ki és hogyan formálja?; 11 és 16:30 között Rajzoljunk fosszíliákat az Őslénytani és Rétegtani Múzeumban; 11 és 16:30 óra között Rajzoljunk ásványokat az Ásványtani Múzeumban; 12 órakor Egy tenger alatti fosszília; 11 és 16:30 óra között A földtan – ihletforrás a geológusok számára fényképkiállítás; Egy ásvány meséje: a kalcit 16 órakor az Ásványtani Múzeumban.

Az eseményt a Geológia Intézet oktatóinak és hallgatónak támogatásával szervezik, akik az egész nap a látogatók rendelkezésére állnak. A belépés díjtalan.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Köröstárkányon az 1919-es román ...
A Kreml nem nevezi meg a ...
Polgár Zsuzsa ötvenéves

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ