Téli EYOF: Tizennégy év után született magyar aranyérem
Vissza

Téli EYOF: Tizennégy év után született magyar aranyérem

Talabos Attila révén tizennégy év után született ismét magyar aranyérem a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválok (EYOF) történetében.

A rövidpályás gyorskorcsolyázó 1500 méteren diadalmaskodott a Szarajevóban rendezett esemény első, hétfői versenynapján. Ugyanebben a számban Bontovics Balázs negyedik lett, míg a nők azonos távú versenyén a felnőtt váltóval Európa-bajnoki bronzérmes Somogyi Barabara hatodikként zárt, Dobrán Fanni pedig a 15. helyen végzett. A sportág négy képviselője által alkotott vegyesváltó pedig továbbjutott előfutamából.

Curlingben is jól sikerült a magyar vegyescsapat bemutatkozása, ugyanis a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén alkotta négyes 9–3-ra felülmúlta Ausztria legjobbjait.

Az alpesi sízők közül Tóth Zita és  Hozmann Szonja, aki a pjongcsangi téli olimpián is szerepelt szintén kifejezetten szép eredményt ért el: előbbi 9., utóbbi 17. lett női műlesiklásban. A harmadik magyar induló, Majtényi Hanna kiesett.

Sífutásban a 7,5 kilométeres klasszikus stílusú versenyben Laczkó Evelin 76., Kocsik Nóra 78. lett, a férfiak 10 kilométeres számában pedig Balog Zoárd Ákos 87. helyen végzett.

A téli EYOF-okon ez volt Magyarország 16. érme, közte a nyolcadik arany. A szarajevói versenyeket hétfőtől péntekig bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviseli.

 

Románia 30 sportolóval vesz részt a 14 alkalommal kiírt seregszemlén, műkorcsolyában, alpesi síben, biatlonban, sífutásban, rövidpályás gyorskorcsolyában és snowboardban indít versenyzőket.

A hétfői versenynap legjobb eredményét gyorskorcsolyában Albert Katalin érte el, 11. lett az 1500 m-es számban, ugyanebben a számban Pongrácz Vákár Kriszta a 28 helyen végzett. A férfiak azonos távú versenyén Csillag József Csongor 29. lett, megelőzve az első nemzetközi versenyén szereplő George Lucian Ţepeşt.

A sífutás 7,5 kilométeres klasszikus stílusú versenyében Maria Dumitrela Andreca az 55., Ioana Georgiana Andreca az 58., Sânziiana Ioana Mândrilă a 71. helyen fejezte be a versenyt. A férfiak 10 kilométeres számában Flaviu Constantin Păvălean és Liviu Darius Hăngănuţ a mezőny végén fejezte be (78., illetve 80. hely). Az alpesi sí női műlesiklás versenyében négyen indultak, Lőrincz Eszter és Mădălina Nicoleta Preda nem fejezte be az első futamot, míg Maria Ioana Constantin a 37., Diana Andreea Rentea pedig a 38. pozícióban végzett.

 


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Rajtol a 11 hónapos belvárosi ...
Megjelent a kolozsvári Szociális Kisokos
Amikor generációk, vidékek, egyének és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...